Risk

I lager
Artnr: 242900
368 kr
Antal: 
Köp
Sätt din taktiska förmåga på prov och med lite tur blir du världshärskaren!
Denna versionen innehåller 12st hemliga uppdragskort.

Kliv in i en värld fylld av spännande äventyr - en värld där varje beslut, varje drag, varje slag är en nervkittlande risk som antingen ger belöning, eller förödelse.

Placera dina trupper. Lägg upp din strategi. Låt sen jakten på världsherravälde börja. Utmaningen: att besegra dina fiender, flytta fram dina trupper och utöka ditt territorium. Frågan är om du ska anfalla avvakta, eller bilda en tillfällig alians... besluten är dina.

Den här världen tillhör de modiga och djärva. Kan du ta dig an utmaningen och vinna?

Innehåller:
Spelplan
5 arméer med 40 infanterispelpjäser, 12 kavallerispelpjäser och 8 artillerispelpjäser vardera
56 RISK-kort
1 kortlåda
5 tärningar
5 armélådor i papp
Spelanvisningar
2-5 Spelare
10+ År
Svenska
 • Recensioner (11)
 • 5 Betyg på Risk i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Ragus

  2022-01-20

  Risk - Det klassiska strategispelet som garanterat skapar dålig stämning i gruppen! Oavsett om man spelar med vänner, kollegor eller familj, kommer stämningen dras ner allteftersom allianser skapas och avtal bryts. Vi har haft väldigt roligt när vi spelat risk hemma. Hornen växer långsamt ut bland alla vinnarskallar. Den här versionen bjöd inte på några nyheter, utan det är det samma gamla spelet som funnits sedan barnsben. Fördelen är att spelet testar ens strategiska tänkande. För att vinna måste du ha en långsiktig plan och använda rätt teknik. Det är roligt att med list försöka vinna över motståndarna, kanske genom att skapa en allians eller en skenmanöver. Nackdelen är att det tar väldigt lång tid att spela en omgång. Att börja spela på kvällen riskerar att spelet måste brytas för att sedan tas upp vid ett annat tillfälle. Har man aldrig tidigare spelet eller inte spelat på många år så tar det en liten stund att läsa in sig på reglerna och det krävs nån spelad omgång innan man fått grepp om spelet. När spelet har pågått ett tag så tar varje batalj en evinnerlig tid eftersom de minsta enheterna (fotsoldaterna) från varje sida ska mötas. Det blir väldigt mycket tärningskastande. Här borde det finnas ett snabbare sätt om större enheter möts (ex. kanoner mot kanoner). Vi testade även snabbversionen. Där går man inte efter uppdrag utan efter att ta över två av motståndarnas högkvarter samtidigt som du förvarar ditt egna. Men även här tog det lång tid och samtliga spelare fick enorma truppförstärkningar. Då blir läget nästan helt låst. Sammanfattningsvis så är det ett väldigt roligt spel som vi kommer spela fler gånger. Men man ska vara beredd på att det kan ta väldigt lång tid. Ett alternativ är att sätta en tidsgräns eller införa ett maxtak i truppförstärkningar.
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  hudikmorfar

  2022-01-16

  Instämmer med allt hudikmormor skrev! Kanske vi ska köra ett litet risk parti du och jag ute på hudik möljen kanske? ???? @hudikmormor
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  lindaochdogge

  2021-12-14

  Detta är ett spel som sannerligen har skapat många roliga spelstunder tillsammans med vännerna, där man på ett smart sätt ska försöka erövra alla de olika kontinenterna. Uppsättningnen och strukturen för spelet är väldigt genialiskt skapad, där man får sina pjäser utplacerade på slumpmässiga platser, sedan får man skapa en taktik för att försöka erhålla kontinent efter kontinent. Det är ett spel som kräver många olika samarbeten för att lyckas, men där man snabbt kan bli förråd under spelets gång, så man ska alltid vara på sin vakt för detta. Det är ett spel som oftast pågår under en längre tid men tiden flyger verkligen iväg när man spelar detta för att det är så roligt. Det rekommenderas starkt!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  hudikmormor

  2021-12-14

  Risk spelet var väldigt populärt när jag spelade det med mina barnbarn. Det är ett spel som vi spelade en hel del för många år sedan, men efter många års uppehåll är det roligt att kunna spela denna klassiker igen. Där man med hjälp av olika taktiker ska försöka erövra samtliga kontinenter och det skapar ett otroligt bra engagemang hos samtliga deltagare. Det kan ta flera timmar att spela ibland, vilket kan kräva att man tar en paus. Men vanligtvis spelade vi det på 1.5 timme. Det är verkligen ett spel som jag rekommenderar fler personer att testa om de söker ett spel med mycket spänning, där taktiker är i huvudfokus, men där det även krävs en hel del tur med tärningskasten.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Risk i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (242900)
Risk
Risk

Se fler varor

Monopoly Builder (Swe)
2-4
Vi tipsar
Samla och byt resurser, välj en bit mark och BYGG!
Köp
Info
359 kr
Trivial Pursuit Bitesize - Rick And Morty
2-6
Vi tipsar
Kom och spela Rick and Morty Trivial Pursuit!
Köp
Info
143 kr
Play-Doh Lava Bones Island
Vi tipsar
Släpp lös slemvulkanen på Dino Island!
Köp
Info
299 kr
Monopoly Speed
2-4
Vi tipsar
REA
Har ni ont om tid? Inga problem. Monopoly Speed kan spelas på under 10 minuter.
Köp
Info
284 kr 229 kr
Monopoly: The Rolling Stones Collector's Edition
2-6
Vi tipsar
Världens äldsta rock-n-roll-band slår sig ihop med världens mest pop...
Köp
Info
398 kr

Andra köpte även

Monopol
2-8
Vi tipsar
Monopoly Classic, det världsberömda affärsspelet för hela familjen.
Köp
Info
299 kr
När då då?
2-8
Vi tipsar
Vad minns du mest och bäst av stort och smått genom tiderna? 

Köp
Info
259 kr
Ticket To Ride Europe (Swe)
2-5
Vi tipsar
Upplev glädjen i ett järnvägsäventyr för hela familjen!
Köp
Info
339 kr
Sequence
2-12
Vi tipsar
En blandning av luffarschack och vanligt kortspel.

Köp
Info
279 kr
Alga Fiaspel
2-4
Vi tipsar
Med eller utan knuff?
Köp
Info
99 kr
Logga in