Bang! (Swe.)

Bang! (Swe.)

I lager
189 kr
Antal: 
I Italien har man erfarenhet av att göra bra western och Bang! är inget undantag.

Spelets utgångspunkt är enkel och säkert bekant för många: Sheriffen och hans vice sheriffer tar kamp mot de laglösa. Problemet ligger i att endast sheriffens identitet är känd, medan de andra spelarnas identiteter är dolda för alla andra. Vem är laglös, vem är vice sheriff - och vem är avfällingen som ensam står ställd mot både sheriffen och de laglösa?

Bang! är stilenligt illustrerad enligt ett klassiskt tema, och spelet lyckas utmärkt med att skapa den western-anda som det strävar efter. Korten är även av relativt hög kvalitet. Rollkorten spelar naturligtvis en ytterst väsentlig roll, och utbudet varierar enligt mängden spelare. Sheriffen och vice sherifferna vinner ifall de får livet av de laglösa och avfällingen, de laglösa vinner ifall de lyckas döda sheriffen, och avfällingen vinner ifall han lyckas döda alla andra, samt sheriffen till sist.

Varje spelare har dessutom ett karaktärskort, och varje karaktär har någon specialegenskap. Karaktärerna hämtar en stor variation till spelet, eftersom deras egenskaper är väldigt olika och influerar spelets gång på många olika sätt. Egenskaperna är dock balanserade med varandra.

Spelarens tur börjar med att man lyfter två kort från packen. Spelaren väljer hur många kort han vill spela under sin tur, men måste i turens slut slänga bort kort ifall han har mera kort i handen än han har hälsopoäng. Varje tur får man skjuta på en annan spelare, förutsatt att man har ett Bang!-kort och att den andra spelaren är inom räckvidd. Normalt sett får man bara skjuta på spelare som sitter bredvid en själv, men olika vapen och förmågor kan ge extra räckvidd åt spelaren.

Bang! är ett påhittigt och kvickt spel som fungerar som bäst med större spelargrupper (6-7) och med rätt attityd. Det handlar i slutändan om ett relativt kaotiskt spel där turelementet är stort, så det lämpar sig inte alltid för de mest seriösa spelentusiasterna. Bang! tenderar att ganska effektivt dela åsikter (t.ex. spelets eliminationssystem passar inte för alla sorters spelare), men om man förhåller sig med rätt attityd till spelet så är det utmärkt underhållning för en lite större grupp.

Bang! (Swe.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (LPFI173)
Bang! (Swe.)
Regelspråk: Svenska, Finska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 4-7
Speltid: 20-40 min
Artnr: LPFI173

omdömen (0)

0 omdömen

Den här produkten har inga recensioner.

Se fler varor

Qwixx (Swe)
Väldigt  enkelt - och helt enkelt suveränt!
125 kr
Planet (Swe.)
Årets familjespel 2019!

295 kr
Nordic Puzzels: Owl on a Prowl 1000 bitar
Pappussel med 1000 bitar.
149 kr
Flamme Rouge (Swe.)
Flamme Rouge är ett taktiskt cyklingsspel med högt tempo!

289 kr

Andra köpte även

100% Plastic Poker
Plastic poker kort med 3 jokrar och värde i 2 hörn.
79 kr
Bohnanza (Swe.)
Är du den bästa bönodlaren i ditt gäng?

159 kr
The Mind (Swe.)
The Mind är mer än bara ett spel...

139 kr
Modiano - Golden Trophy Red
Pokerkort, 100% plast
75 kr

Artiklar som du besökt

Bang! (Swe.)
I Italien har man erfarenhet av att göra bra western och Bang! är inget undant...
189 kr