Bang! (Swe.)

I lager
185 kr
Antal: 
I Italien har man erfarenhet av att göra bra western och Bang! är inget undantag.

Spelets utgångspunkt är enkel och säkert bekant för många: Sheriffen och hans vice sheriffer tar kamp mot de laglösa. Problemet ligger i att endast sheriffens identitet är känd, medan de andra spelarnas identiteter är dolda för alla andra. Vem är laglös, vem är vice sheriff - och vem är avfällingen som ensam står ställd mot både sheriffen och de laglösa?

Bang! är stilenligt illustrerad enligt ett klassiskt tema, och spelet lyckas utmärkt med att skapa den western-anda som det strävar efter. Korten är även av relativt hög kvalitet. Rollkorten spelar naturligtvis en ytterst väsentlig roll, och utbudet varierar enligt mängden spelare. Sheriffen och vice sherifferna vinner ifall de får livet av de laglösa och avfällingen, de laglösa vinner ifall de lyckas döda sheriffen, och avfällingen vinner ifall han lyckas döda alla andra, samt sheriffen till sist.

Varje spelare har dessutom ett karaktärskort, och varje karaktär har någon specialegenskap. Karaktärerna hämtar en stor variation till spelet, eftersom deras egenskaper är väldigt olika och influerar spelets gång på många olika sätt. Egenskaperna är dock balanserade med varandra.

Spelarens tur börjar med att man lyfter två kort från packen. Spelaren väljer hur många kort han vill spela under sin tur, men måste i turens slut slänga bort kort ifall han har mera kort i handen än han har hälsopoäng. Varje tur får man skjuta på en annan spelare, förutsatt att man har ett Bang!-kort och att den andra spelaren är inom räckvidd. Normalt sett får man bara skjuta på spelare som sitter bredvid en själv, men olika vapen och förmågor kan ge extra räckvidd åt spelaren.

Bang! är ett påhittigt och kvickt spel som fungerar som bäst med större spelargrupper (6-7) och med rätt attityd. Det handlar i slutändan om ett relativt kaotiskt spel där turelementet är stort, så det lämpar sig inte alltid för de mest seriösa spelentusiasterna. Bang! tenderar att ganska effektivt dela åsikter (t.ex. spelets eliminationssystem passar inte för alla sorters spelare), men om man förhåller sig med rätt attityd till spelet så är det utmärkt underhållning för en lite större grupp.

Bang! (Swe.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (LPFI173)
Bang! (Swe.)
Regelspråk: Svenska, Finska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 4-7
Speltid: 20-40 min
Artnr: LPFI173

omdömen (0)

0 omdömen

Den här produkten har inga recensioner.

Se fler varor

Team3 Green (Swe)
Alla spelare samarbetar för att bygga ihop en viss struktur innan tiden går ut.
239 kr
Dragon Market
Prinsessan Xue över Drakviken gifter sig i helgen!
299 kr
Perplexus Rookie
Utmaningen som är omöjlig att lägga ifrån sig!
189 kr
Ice Cool 2
Ice Cool 2 a unique engaging dexterity game for children, families, and casual gamers.
325 kr

Andra köpte även

Ultrapro 54mm X 80mm Sleeves 50st
29 kr
Exploding Kittens Original Ed. (Swe.)
For people who are into kittens...
225 kr
Splendor (Swe.)
Splendor är ett beroendeframkallande spel med högt tempo.

229 kr
Dice Set D6 Opaque White/Black 16 mm
Tärningsset D6 från Chessex
49 kr

Artiklar som du besökt

Bang! (Swe.)
I Italien har man erfarenhet av att göra bra western och Bang! är inget undant...
185 kr