7 Wonders Duel (Swe)

7 Wonders Duel (Swe)

Tillfälligt slut - Oklart datum
239 kr
Utveckla dina vetenskapliga och militära resurser, bygg prestigefyllda byggnader och led din civilisation till seger!

7 Wonders Duel är ett självständigt spel i samma värld och samma anda som 7 Wonders. Spelet är skräddarsytt för spel med 2 spelare.

7 Wonders Duel erbjuder ett helt nytt system av kortdrafting, 3 olika sätt att vinna, vetenskaplig utveckling, ett unikt militärsystem och 12 Underverk att kombinera för beroendeframkallande och ständigt förändrade spelupplevelser.

Innehåll:
1 spelbräde
66 Tidsålderskort
7 Skråkort
12 Underverkskort
4 Militärmarkörer
10 Utvecklingsmarkörer
1 Konfilktpjäs
31 Mynt
1 poänghäfte
1 regelbok
1 översiktsblad
7 Wonders Duel (Swe) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (REP7DUNOR)
7 Wonders Duel (Swe)
Regelspråk: Svenska, Danska, Finska, Norska
Ålder (från): 10 år
Antal spelare: 2
Speltid: 30 min
Artnr: REP7DUNOR

omdömen (5)

5 omdömen
Hasan 2020-11-27

Duell är bland de bästa spelen som någonsin kommit ut för två personer. Jag och min fru har spelat det så många gånger att korten börjar ge vika i hörnen. Rekommenderar det varmt och replayabilityn är oändlig med olika sätt att vinna på och olika uppsättningar kort vid varje omgång. Bara köp! Ps: Står typ 160/130 i poäng mellan mig och Sofia. Hon knappar in. =) Hasan Fransson

Spel-Marcus 2019-10-18

Alla som någon gång spelat klassikern 7 Wonders kommer att känna igen sig i denna pärla, som är en tvåspelarvariant av originalspelet. Precis som i 7 Wonders ska man här bygga upp sin stad, bygga historiska underverk och skaffa sig en stark arme med hjälp av kort i tre olika tidsåldrar (representerat av tre separata korthögar). Varje kort representerar en byggnad som stärker spelarnas stad inom olika områden (handel, militär, forskningsframsteg osv.). Istället för att som i 7 Wonders skicka runt korthögen så bygger man här upp kortpyramider i olika former med öppna och dolda kort om vartannat och turas sedan om att välja kort tills korthögarna tar slut. Den spelare som samlat ihop flest poäng vinner. Det här är en riktig fullträff för två spelare! Det är lättillgängligt samtidigt som det erbjuder stora strategiska möjligheter. Dem som tidigare spelat 7 Wonders kommer direkt att känna igen sig här då upplägget och mekaniken är snarlik men finurligt anpassad för två spelare. Jag tycker faktiskt att 7 Wonders Duel triumferar över sin föregångare (även om det är svårt att jämföra spel för endast 2 spelare med ett spel för upp till 8 stycken) främst eftersom det känns mer spännande. Detta tack vare att det kan avslutas i förtid, då man nämligen vinner omedelbart om man lyckas skaffa sig en tillräckligt stark militärmakt eller göra tillräckligt stora vetenskapliga framsteg. Det här ger spelet en helt annan nerv originalspelet och dessutom fler strategiska val att fundera över. 7 Wonders Duel är ett suveränt spel för 2 spelare som är lätt att lära sig och som tar lagom lång tid att spela. Ett måste för den lilla spelgruppen!

Yones 2019-10-16

Sjukt roligt spel, men för min del så tycker jag att man hittar det svårt och att spela det igen. Tufft och lära sig den men när man väl gjorde det så var det en bra flyt men inget jag vill tyvär spela igen efter mina 3 matcher.

Visa fler

Se fler varor

7 Wonders 2nd Edition (Eng)
Make the right decisions to lead your civilization to prosperity!


428 kr
7 Wonders 2nd Edition: Armada (Exp.) (Eng)
The horizon is now within reach: your armada is waiting for you to go conquer the seas!
295 kr
Just One (Swe.)
Den svenska versionen av Just One!

195 kr
7 Wonders - Andra Utgåvan (Swe)
Fatta de rätta besluten och led din civilisation till framgång!


449 kr

Andra köpte även

Den som skrattar förlorar
Sveriges största humorshow – nu som sällskapsspel!
239 kr
Den Som Skrattar Förlorar - Säkerhetsbälte På! (Exp.)
Innehåller skämt som (Borde) varit för grova för programmet!
79 kr
Skip-Bo
Spela ut alla dina kort i sifferordning för att vinna!
139 kr
Sequence
En blandning av luffarschack och vanligt kortspel.
325 kr

Artiklar som du besökt

7 Wonders Duel (Swe)
Utveckla dina vetenskapliga och militära resurser, bygg prestigefyllda byggnader och led din ...
239 kr