Memoir '44

Memoir '44

I lager
449 kr
Antal: 

Under sommaren 1944

Omaha Beach, Pegasus Bridge, Operation Cobra…kliv fram och led dina trupper på de slagfält som definierade 1900-talets historia.

Memoir ’44 är ett unikt historiskt spel där spelarna leder en hord av små plastsoldater som ställs mot varandra i dussintals olika strider från Andra världskriget på ett överdimensionerat hexagonspelbräde.

Varje krigsscenario imiterar den historiska terrängen, trupplacering och mål för varje armé. Utplacera styrkor genom en variation av Command cards, den slugaste befälhavaren använder de unika egenskaperna för hans enheter – infanteri, fallskärmsjägare, stridsvagnar, artilleri, kommandosoldater och motståndssoldater – till deras största styrka.

Lätt att lära sig och högt tempo. Memoir ’44 kräver strategiskt kortspel, vältajmade kast med tärning och aggressiv, men något flexibla stridsplan för att ta hem segern.

Innehåll:

1 double-sided Battlefield board map
144 Axis and Allies Army Pieces
36 Obstacles
44 Terrain Tiles
60 Command Cards
9 Summary Cards
8 Battle Dice
2 Card Holders
1 Rules & Scenario Booklet

Memoir '44 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (2002)
Memoir '44
Memoir '44
Regelspråk: Engelska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 2
Speltid: 30-60 min
Artnr: 2002

omdömen (5)

5 omdömen
David 2021-11-17

Spelet som öppnade upp brädspelsvärlden för mig. M44 och dess expansioner är fantastiskt. Ett bra spel fast med någorlunda enkla regler/mekaniker. Av expansionerna är Eastern front en favorit.

Martin 2021-11-15

Gillar du att spela konfliktspel men är trött på Risk? Då är Memoir44 nästa steg uppåt att ta! I spelet så kommer andra världskriget på brädet och detta sker genom många små plastfigurer av hög kvalitet, en snygg karta som du själv bygger upp samt flera tärningar. Men vänta lite, är det inte just Risk jag beskrev? Det kan låta så, men i detta spel så kastar du unika tärningar fyllda med symboler samt spelar ut ett kort när du vill göra en förflyttning. Du har tre områden på kartan du kan förslytta din trupper på som består av artilleri, stridsvagnar och infanteri. Vill du spela historiska slag och kampanjer så kan du uppleva D-dagen och flera andra slag också. Spelet passar både lite äldre barn och vuxna och har otroligt lite engelsk text på korten. Till skillnad från Risk som kunde vara i flera timmar så tar Memoir 44 mellan 1-2 timmar att spela och det finns kortare och längre scenarion som du kan välja mellan. Reglerna är väl skrivna med flera exempel som visar hur du spelar. Målet med spelet är enkelt att beskriva, men kan vara nog så klurigt att uppnå- ta över motståndarens byggnader som är markerade med segerpoäng. För varje enhet du förstör får du också en poäng, men detsamma gäller för motståndaren! Striderna hemma i vardagstrummet böljar fram och tillbaka tills en segrare kan hissa flaggan i topp. Är du redo att ta befälet över dina trupper och föra dem till seger?

Anna 2021-01-17

Det absolut bästa strategispel jag spelat! Det är väldigt genomtänkt och välbalanserat och blandningen av figurspel, tärningar och kort gör att ingen armé eller taktik är bättre än någon annan. Reglerna är enkla att lära sig och det spelar ingen roll om man är ett strategiskt geni eller inte, korten kan helt omkullkasta ens planer! Suveränt roligt spel, rekommenderas varmt.

Visa fler

Se fler varor

Memoir '44: Eastern Front (Exp.)
Från de frusna stränderna vid Ladoga-sjön till de brinnande ruinerna i Stalingrad
349 kr
Ticket To Ride - Amsterdam (Eng)
En snabb verison av det välkända Ticket to Ride.
235 kr
Quadropolis: Public Services (Exp.)
Nya allmännyttiga byggnader till Quadropolis.
109 kr
Ticket To Ride: New York (Swe.)
Välkommen till 60-talet

218 kr

Andra köpte även

Geekbox
Den revolutionerande lagringslösningen för markörer, tärningar, brickor och al...
30 kr
Memoir '44: Eastern Front (Exp.)
Från de frusna stränderna vid Ladoga-sjön till de brinnande ruinerna i Stalingrad
349 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 59 x 92 mm Non-Glare
50 ej bländande sleeves i storleken Large.
25 kr
e-Raptor Organizer - Arkham Horror 3rd Ed
Det perfekta tillbehöret utformat för att organisera och förbättra speluppleve...
59 kr

Artiklar som du besökt

Memoir '44
Under sommaren 1944
449 kr