7 Wonders Duel (Eng)

I lager
Artnr: REP7DUMU04
225 kr
Antal: 
Köp
7 Wonders för två spelare.

På många sätt liknar 7 Wonders: Duel dess moderspel 7 Wonders, då spelarna över tre tidsåldrar införskaffar kort som tillhandahåller resurser, utvecklar militär eller vetenskap för att bygga en civilisation och färdigställa underverk.
Som titeln avslöjar, är 7 Wonders: Duel ett spel enbart för två spelare, där spelarna inte drar kort samtidigt från högar av kort, utan från ett upplägg av nedåtvända och uppåtvända kort som arrangeras i starten av en spelrunda. En spelare kan ta ett kort enbart när det inte täcks av andra kort, vilket betyder att timing är viktigt likväl som bonusdrag som tillåter dig att ta ett andra kort omedelbart. Liksom i originalspelet, så kan varje vunnet kort byggas, kastas för att få tre mynt eller användas för att bygga ett underverk.

Varje spelare börjar med fyra "wonder cards*" och byggandet av ett underverk förser sin ägare med en specialförmåga. Dock kan endast sju underverk byggas, så en av spelarna kommer att hamna i underläge.

Spelarna kan köpa resurser när som helst från banken, eller så kan de få kort under spelets gång som ger dem resurser för kommande byggnation: då du samlar resurser, kommer kostnaden för dessa specifika resurser öka i kostnad för din motståndare, och utöka din dominans i detta område.

En spelare kan vinna i 7 Wonders: Duel på ett av tre möjliga sätt. Varje gång du införskaffar ett military card, så flyttar du din military marker ett steg närmare din motståndares huvudstad, som ger dig bonusar på särskilda positioner. Om du når motståndarens huvudstad, vinner du spelet direkt. Likt detta, om du införskaffar sex av de sju "scientific symbols", når du vetenskaplig överlägsenhet och vinner direkt. Om ingen av dessa två situationer inträffar, så vinner spelaren med mest poäng i slutet av spelet.
2 Spelare
30 Min
10+ År
Engelska, Japanska
 • Recensioner (1)
 • 5 Betyg på 7 Wonders Duel (Eng) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Spel-Marcus

  2019-10-18

  Alla som någon gång spelat klassikern 7 Wonders kommer att känna igen sig i denna pärla, som är en tvåspelarvariant av originalspelet. Precis som i 7 Wonders ska man här bygga upp sin stad, bygga historiska underverk och skaffa sig en stark arme med hjälp av kort i tre olika tidsåldrar (representerat av tre separata korthögar). Varje kort representerar en byggnad som stärker spelarnas stad inom olika områden (handel, militär, forskningsframsteg osv.). Istället för att som i 7 Wonders skicka runt korthögen så bygger man här upp kortpyramider i olika former med öppna och dolda kort om vartannat och turas sedan om att välja kort tills korthögarna tar slut. Den spelare som samlat ihop flest poäng vinner. Det här är en riktig fullträff för två spelare! Det är lättillgängligt samtidigt som det erbjuder stora strategiska möjligheter. Dem som tidigare spelat 7 Wonders kommer direkt att känna igen sig här då upplägget och mekaniken är snarlik men finurligt anpassad för två spelare. Jag tycker faktiskt att 7 Wonders Duel triumferar över sin föregångare (även om det är svårt att jämföra spel för endast 2 spelare med ett spel för upp till 8 stycken) främst eftersom det känns mer spännande. Detta tack vare att det kan avslutas i förtid, då man nämligen vinner omedelbart om man lyckas skaffa sig en tillräckligt stark militärmakt eller göra tillräckligt stora vetenskapliga framsteg. Det här ger spelet en helt annan nerv originalspelet och dessutom fler strategiska val att fundera över. 7 Wonders Duel är ett suveränt spel för 2 spelare som är lätt att lära sig och som tar lagom lång tid att spela. Ett måste för den lilla spelgruppen!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
7 Wonders Duel (Eng) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (REP7DUMU04)
7 Wonders Duel (Eng)

Se fler varor

Blue Moon City
2-4
Vi tipsar
Blue Moon City fortsätter där tvåspelar-spelet Blue Moon slutade.
Köp
Info
429 kr
Paris: Eiffel (Exp)
2
Vi tipsar

Nyhet

Tornet byggt av arkitekten Gustave Eiffel reser sig högt över Paris och tillk&...
Köp
Info
189 kr
Tiny Footprint
1-6
Vi tipsar
Ett spel om att nå klimatmålet, och det är kul på riktigt!
Köp
Info
345 kr
Lost Ones
1-4
Vi tipsar
Hur långt är du beredd att gå för att komma hem?
Köp
Info
425 kr
Azul: Summer Pavilion
2-4
Vi tipsar
Azul Summer Pavilion är ett fantastiskt spel av brickbyggande och smarta kombinatio...
Köp
Info
348 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Standard.
Köp
Info
25 kr
Mayday Sleeves 59 x 92 mm
Vi tipsar
100 sleeves i storlek European Standard
25 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 44 x 68 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 icke-reflekterande sleeves i storleken Small.
Köp
Info
20 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 57 x 89 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Medium.
Köp
Info
29 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 57 x 89 mm
Vi tipsar
50 sleeves storlek: Standard Amercian
Köp
Info
29 kr
Logga in