Twilight Imperium (4th ed.)

Beräknad åter i lager 2024-04-19
Artnr: FTI07
1394 kr
 
Ett spel om galaktisk erövring.


Ta på dig rollen som en av sjutton fraktioner som tävlar om galaktisk dominans genom militär makt, politiska manövrer och ekonomiska förhandlingar. Varje fraktion erbjuder en helt annan spelupplevelse, från de maskhålshoppande Ghosts of Creuss till Emirates of Hacan, mästare på handel och ekonomi. Dessa sjutton raser erbjuder många vägar till seger, men bara en får sitta på Mecatol Rex tron ​​som galaxens nya mästare.

Inga två spel av Twilight Imperium är någonsin identiska. I början av varje galaktisk tidsålder är spelbrädet unikt och strategiskt konstruerad med hjälp av 51 galaxbrickor som innehåller allt från frodiga nya planeter och supernovor till asteroidfält och gravitationssprickor. Spelarna får en hand av dessa brickor och turas om att skapa galaxen runt Mecatol Rex, huvudplaneten som sitter i mitten av spelplanen. En jonstorm kan blockera din ras från att gå vidare genom galaxen medan en slumpmässigt placerad gravitationsspricka kan skydda dig från dina närmaste fiender. Galaxen är din att både skapa och dominera.

En omgång Twilight Imperium börjar med att spelare väljer ett av åtta strategikort som både bestämmer spelarordningen och ger sin ägare en unik strategisk handling för den omgången. Dessa kan göra allt från att tillhandahålla ytterligare kommandotokens till att låta en spelare kontrollera handeln i hela galaxen. Efter att dessa roller har valts ut turas spelare om att flytta sina flottor från system till system, göra anspråk på nya planeter för sitt imperium och delta i krigföring och handel med andra fraktioner. I slutet av en tur samlas spelarna i ett stort råd för att anta nya lagar och agendor, vilket skakar om spelet på oförutsägbara sätt.

Efter att varje spelare har passat flyttar spelarna upp på segerbanan genom att kontrollera om de har uppnått några mål under hela turen och fått poäng. Mål bestäms genom att sätta upp tio offentliga målkort i början av varje spel, och sedan gradvis avslöja dem för varje runda. Varje spelare väljer också mellan två slumpmässiga hemliga mål i början av spelet, vilket ger segerpoäng som endast kan uppnås av innehavaren av det målet. Dessa mål kan vara allt från att forska om ny teknik till att ta din grannes hemsystem. I slutet av varje tur kan en spelare göra anspråk på ett offentligt mål och ett hemligt mål. Allt eftersom spelet fortsätter avslöjas fler av dessa mål och fler hemliga mål delas ut, vilket ger spelarna dynamiskt förändrade mål genom hela spelet. Spelet fortsätter tills en spelare når tio segerpoäng.
3-6 Spelare
240-480 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (1)
 • 5 Betyg på Twilight Imperium (4th ed.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Daniel Pamp

  2022-03-11

  Twilight Imperium är inte bara ett spel, det är en upplevelse. Vid en första anblick kan spelet verka ofattbart stort men efter en spelomgång eller två börjar man se nyanserna och hitta den sida som passar en själv bäst. Detta är den fjärde utgåvan och den är utan tvekan den bästa hittills. Spelet blir ännu bättre med expansionen The Prophecy of Kings, men har du aldrig spelat Twilight Imperium tidigare så är det bäst att vänta med den. Spelet tar ganska lång tid att spela, runt 8 timmar, men det är utan tvekan värt det! Kom ihåg att aldrig sälja något för billigt och att alltid spela för att ta poäng.
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Twilight Imperium (4th ed.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (FTI07)
Twilight Imperium (4th ed.)
Twilight Imperium (4th ed.)

Se fler varor

Talisman: The Harbinger (Exp.)
2-6
Vi tipsar
The Harbinger är här, och med honom kommer undergången
Köp
Info
239 kr
Eldritch Horror: Mountains of Madness (Exp.)
1-8
Vi tipsar
Utforska Antarktis mest avlägsna områden.
Köp
Info
548 kr
Cosmic Encounter: Cosmic Alliance (Exp.)
3-5
Vi tipsar
Den tredje expansionen till Fantasy Flights version av Cosmic Encounter.
Köp
Info
233 kr
Fallout Shelter: The Board Game
2-4
Vi tipsar
Bygg en bättre framtid under jorden i det här spelet efter kärnkraftsplac...
Köp
Info
408 kr
Arkham Horror: TCG - Murder at the Excelsior Hotel (Exp.)
1-2
Vi tipsar
Efter att rapporter om konstiga händelser på Arkhams mest prestigefyllda hotel...
Köp
Info
229 kr

Andra köpte även

Hitster (Swe)
2-99
Vi tipsar
Hitster Orginal - med spelregler på svenska.


399 kr
Sequence
2-12
Vi tipsar
En blandning av luffarschack och vanligt kortspel.

Köp
Info
288 kr
Ticket To Ride Europe (Swe)
2-5
Vi tipsar
Upplev glädjen i ett järnvägsäventyr för hela familjen!
Köp
Info
348 kr
När då då? 2023
2-8
Vi tipsar
Ett av Sveriges mest populära spel kommer här med en ny utgåva och nya fr...
399 kr
Catan (Swe)
3-4
Vi tipsar
Tänk dig tillbaka till tiden för de stora upptäcktsresorna:

Köp
Info
329 kr
Logga in