Power Grid Recharged (Eng)

Tillfälligt slut - Oklart datum
Artnr: RIO559
399 kr
Antal: 
Finns det något bättre sätt att tjäna pengar än med elektrisk kraft?!!

Men hur ska du uppnå det? Kommer du att använda gammaldags kol eller olja? Kanske kommer du att ligga i framkant när det gäller att bränna skräp. Kärnkraft är frestande, så länge du kan skaffa uran. Du kan alltid vara oberoende av resurser om du går den ekologiska vägen.

Hur du än väljer att generera energin måste du tävla med dina motståndare inte bara om de mest attraktiva kraftverken, utan om de nödvändiga resurserna och platserna för att bygga ditt nätverk för energidistribution.
Du måste hålla koll på dina motståndare, hantera dina pengar noggrant och utöka ditt nätverk eftertänksamt för att generera inkomst. Spelaren som kan bygga det största nätverket OCH framgångsrikt driver det kommer att bli vinnaren.

Power Grid Recharged har all strategi och skoj från den klassiska första upplagan, men lägger till några uppdateringar som förbättrar det (redan fantastiska) spelsättet.
2-6 Spelare
120 Min
13+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Power Grid Recharged (Eng) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Niclas Matikainen

  2020-04-05

  Extremt tajt och välbalanserat spel. Målet är att bygga ett nätverk av städer och försörja dessa med elektricitet. Fantastiskt spännande regler för auktioner på kraftverk och inhandlande av resurser till sagda kraftverk. Ledaren straffas med minskade inkomster, så det är sällan bra att ha ledningen. Utom när det är det, och det är riktigt svårt att ha fingertoppskänslan för detta!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Marcus

  2019-09-24

  I Power Grid spelar varje spelare rollen som ett elbolag som försöker försörja så många städer som möjligt med elektricitet. Spelarna kopplar ihop städer till ett eget elnätverk och vinnaren är den som i slutändan kan försörja flest städer i sitt nätverk med elektricitet, vilket görs genom att köpa kraftverk att producera elektriciteten med. Dessa kraftverk är i sin tur givetvis beroende av olika typer av bränsle för att överhuvudtaget fungera, något som deltagarna också måste ta med i beräkningarna då priset på dessa resurser hela tiden ändras. Spelet spelas i ett obestämt antal omgångar, där varje omgång innehåller fem olika faser. I dessa faser ska spelarna bl.a. köpa kraftverk, köpa resurser till sina kraftverk och bygga ut sina elnätverk.Power Grid är genialt konstruerat på så vis att turordningen i spelet hela tiden skiftar. Detta öppnar för väldigt ovissa spelomgångar och gör att den spelare som ligger sist hela tiden får en chans att komma ikapp. Spelet innehåller en stor mängd strategi och räknande, vi pratar dock inte om några avancerade ekvationer a la NASA, utan mer upprepade små kalkyler av prisskillnader och balansen mellan inkomster och utgifter. Är man en person som tilltalas av dessa element i ett brädspel så har man i Power Grid ett helt suveränt spel som inte är alltför avancerat eller svårt att lära sig. Spelet är dessutom väldigt snyggt designat med en färgglad och tjusig, dubbelsidig, spelplan.Spelet är klart spelbart på endast två personer, väldigt roligt till och med, men som i så många andra spel så blir upplevelsen desto bättre, mer varierande och utgången än mer oförutsägbar om man kan addera åtminstone en spelare till, till spelsällskapet. Power Grid är ett suveränt strategispel och sällan har väl monoton tysk industritechno passat bättre som bakgrundsmusik till ett brädspel!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Power Grid Recharged (Eng) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (RIO559)
Power Grid Recharged (Eng)
Power Grid Recharged (Eng)

Se fler varor

Power Grid Recharged: New Power Plant - Set 2 (Exp.)
2-6
Vi tipsar
Kraftverken från Power Grid Deluxe.
Köp
Info
159 kr
Dominion: Hinterlands (Exp.)
2-4
Vi tipsar

Nyhet

Världen är stor och ditt rike litet.
Köp
Info
415 kr
Roll for the Galaxy: Ambition (Exp.)
2-5
Vi tipsar
Expansion #1 till Roll for the Galaxy!
Köp
Info
375 kr
Imperial 2030
2-6
Vi tipsar
De sex makterna utvecklar sin industriella grund och bygger upp arméer och flottor.
Köp
Info
529 kr
Robin of Locksley
2
Vi tipsar
Oroliga tider hemsöker England sedan den goda och rättvisa kungen Richard lejo...
Köp
Info
375 kr

Andra köpte även

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth - Spreading War (Exp.)
1-5
Vi tipsar
Skuggor sprids över Rohan och Gondor, från det snåriga djupen i Fangorns ...
Köp
Info
795 kr
Colt Express (Eng.)
2-6
Vi tipsar
Året är 1899.
299 kr
7 Wonders (Eng)
3-7
Vi tipsar
Fatta de rätta besluten och led din civilisation till framgång!


Köp
Info
428 kr
Jamaica
2-6
Vi tipsar
Ett taktiskt racespel med pirat-tema med spelarinteraktion och sidomål.
Köp
Info
379 kr
Logga in