Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086

I lager
Artnr: GMT2113
850 kr
Antal: 
Köp
Ett par tumultartade kampanjer i den spanska Reconquista - Leones kung Alfonso VI:s frammarsch mot 1000-talets bräckliga muslimska Taifa-stater
Detta är den andra volymen i GMT Games Levy & Campaign Series som skildrar medeltida militära operationer.

Spelarna kommer att mönstra och utrusta sina arméer och skicka ut dem för att härja eller erövra omtvistat territorium och besegra fiendens styrkor. Serviceåtaganden och allianser kommer att tillhandahålla en mängd lords och vasaller att tjäna under kampanjen men bara under begränsade perioder. Spelarna måste hålla ett öga på kalendern och belöna lords för att hålla dem på fältet.

Var 40:e dag kommer sidorna att ta ut olika lords och vasaller och deras styrkor, transporter och kapacitet, med stöd av högre politiska myndigheter. Varje lord bedöms för trofasthet, herrskap, service och kommando och lägger ut sina styrkor och tillgångar på en matta. Trästycken representerar enheter av riddare, beridna sergeanter, häst- och fotenheter från Nordafrika, krigsmän, lätt häst, milis och livegna. Tillgångar inkluderar diskar för transport såsom vagnar och multåg; mat för att mata armén; och mynt för att betala för längre tjänst eller byte som fångats av att härja eller erövra fiendens regioner.

Spelarna planerar och befaller sedan en kampanj för de 40 dagarna med de lords som har samlat. För att representera gränserna för kommunikation om medeltida operationer, förbinder staplar av kommandokort spelarna att aktivera lords i en sekvens som kanske eller kanske inte uppfyller behoven i den utvecklande situationen. Cylinderbitar på kartan visar lords manövrar, medan markörer på en feodal kalender visar hur mycket längre lords kommer att tjäna, påverkade av framgång eller misslyckande i sina kampanjer. När lords drabbar samman i fältstrid eller stormar ett slott, ställer spelarna upp sina lords mattor till vänster, höger, mitten och reserv och försöker styra fienden. Olika evenemangs- och förmågaskort avslöjar kulturella och tekniska detaljer som påverkar avgifter, kampanjer och strider.
1-2 Spelare
180-240 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Jaru

  2022-11-19

  Bra spel men med mycket att tänka på. Reglerna väl uttänkta och förbättringar sedan Nevsky. Otroligt vacker karta och intressant spel gällande medeltiden. Det är mycket att tänka på men det ger många timmars spelande.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Peter

  2022-07-07

  Ett fantastiskt spel med djup som samtidigt är rimligt enkelt. Spelet berättar en historia som är både spännande och klurig. Ska kungariket Leon och Kastilien besegra eller ska morerna kunna försvara sig mot de kristna. Kommer El Cid att stödja kristenheten eller morerna?
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (GMT2113)
Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086

Se fler varor

1918/1919: Storm in the West
1-2
Vi tipsar
Enkelt men inte simpelt, den här nya versionen av 1918/1919: Storm in the West kan ...
Köp
Info
459 kr
A Time for Trumpets: The Battle of the Bulge, December 1944
1-5
Vi tipsar
Ett krigsspel på bataljonsnivå i Ardenneroffensiven
Köp
Info
1349 kr
Twilight Struggle Deluxe Edition
1-2
Vi tipsar
Deluxe Edition, 8th printing.
Köp
Info
695 kr
Vietnam: 1965-1975
2
Vi tipsar
Återskapa den längsta, mest komplexa och minst förstådda konflikten ...
Köp
Info
845 kr
The U.S. Civil War
2
Vi tipsar
Ett krigsspel på strategisk nivå om det amerikanska inbördeskriget
Köp
Info
799 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Standard.
Köp
Info
29 kr
Arkham Horror: TCG - Guardians of the Abyss Scenario Pack (Exp.)
1-2
Vi tipsar
Bevittna räkenskapens dag!
Köp
Info
178 kr
Arkham Horror: TCG - Return to the Forgotten Age (Exp.)
1-4
Vi tipsar
Själva tidsflödet vrids ihop runt sig självt
Köp
Info
325 kr
Dominant Species: Marine
2-4
Vi tipsar
Dominera dina akvatiska fiender eller bli fiskmat!
Köp
Info
649 kr
Sequence
2-12
Vi tipsar
En blandning av luffarschack och vanligt kortspel.

Köp
Info
299 kr
Logga in