Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086

I lager
Artnr: GMT2113
850 kr
 
Köp
Ett par tumultartade kampanjer i den spanska Reconquista - Leones kung Alfonso VI:s frammarsch mot 1000-talets bräckliga muslimska Taifa-stater
Detta är den andra volymen i GMT Games Levy & Campaign Series som skildrar medeltida militära operationer.

Spelarna kommer att mönstra och utrusta sina arméer och skicka ut dem för att härja eller erövra omtvistat territorium och besegra fiendens styrkor. Serviceåtaganden och allianser kommer att tillhandahålla en mängd lords och vasaller att tjäna under kampanjen men bara under begränsade perioder. Spelarna måste hålla ett öga på kalendern och belöna lords för att hålla dem på fältet.

Var 40:e dag kommer sidorna att ta ut olika lords och vasaller och deras styrkor, transporter och kapacitet, med stöd av högre politiska myndigheter. Varje lord bedöms för trofasthet, herrskap, service och kommando och lägger ut sina styrkor och tillgångar på en matta. Trästycken representerar enheter av riddare, beridna sergeanter, häst- och fotenheter från Nordafrika, krigsmän, lätt häst, milis och livegna. Tillgångar inkluderar diskar för transport såsom vagnar och multåg; mat för att mata armén; och mynt för att betala för längre tjänst eller byte som fångats av att härja eller erövra fiendens regioner.

Spelarna planerar och befaller sedan en kampanj för de 40 dagarna med de lords som har samlat. För att representera gränserna för kommunikation om medeltida operationer, förbinder staplar av kommandokort spelarna att aktivera lords i en sekvens som kanske eller kanske inte uppfyller behoven i den utvecklande situationen. Cylinderbitar på kartan visar lords manövrar, medan markörer på en feodal kalender visar hur mycket längre lords kommer att tjäna, påverkade av framgång eller misslyckande i sina kampanjer. När lords drabbar samman i fältstrid eller stormar ett slott, ställer spelarna upp sina lords mattor till vänster, höger, mitten och reserv och försöker styra fienden. Olika evenemangs- och förmågaskort avslöjar kulturella och tekniska detaljer som påverkar avgifter, kampanjer och strider.
1-2 Spelare
180-240 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Jaru

  2022-11-19

  Bra spel men med mycket att tänka på. Reglerna väl uttänkta och förbättringar sedan Nevsky. Otroligt vacker karta och intressant spel gällande medeltiden. Det är mycket att tänka på men det ger många timmars spelande.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Peter

  2022-07-07

  Ett fantastiskt spel med djup som samtidigt är rimligt enkelt. Spelet berättar en historia som är både spännande och klurig. Ska kungariket Leon och Kastilien besegra eller ska morerna kunna försvara sig mot de kristna. Kommer El Cid att stödja kristenheten eller morerna?
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (GMT2113)
Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain, 1085-1086

Se fler varor

Salerno '43
2
Vi tipsar
Den allierade invasionen av Italiens fastland i september 1943.
Köp
Info
415 kr
Conquest & Consequence
2-3
Vi tipsar
Tre olika sidor drabbar samman i Stilla havet och Östasien 1936-1945.
Köp
Info
1095 kr
Norman Conquests: Men of Iron Volume V
2
Vi tipsar
Conflicts of the Normans and their successors 1053-1265
Köp
Info
749 kr
Pursuit of Glory
2
Vi tipsar
The Great War in the Near East - Second Edition
Köp
Info
675 kr
People Power: Insurgency in the Philippines, 1983-1986
1-3
Vi tipsar
Volym XI av den mycket berömda och populära COIN-serien som ursprungligen desi...
Köp
Info
749 kr

Andra köpte även

Hive Pocket
2
Vi tipsar
Klassiska strategiska 2-personsspelet HIVE i Pocket-utgåva.
175 kr
Resist!
1
Vi tipsar
Spanien, 1936: General Franco och hans trupper rycker fram genom Spanien
Köp
Info
329 kr
Mare Nostrum: Empires - Atlas (Exp.)
2-6
Vi tipsar
Atlantierna, ledda av sin kung Atlas, är fast beslutna att hävda sin dominans ...
595 kr
Civilization: A New Dawn - Terra Incognita (Exp.)
2-5
Vi tipsar
Bortom gränserna för din spirande civilisation väntar det stora okän...
399 kr
Red Flag Over Paris
2
Vi tipsar
1871, Pariskommunens uppgång och fall.
425 kr
Logga in