Port Royal (Eng.)

I lager
115 kr
Antal: 
Ett slugt kortspel.
Hamnen i Port Royal sprudlar av liv och rörelse och du hoppas på att göra ditt livs affär. Om du tar allt för stora risker finns dock möjligheten att ditt lastrum förblir tomt. Glöm inte att du kan investera din vinst, vinna guvernörernas och amiralernas välvilja samt anlita olika specialister som hjälper dig nå ditt mål. Ära, rikedomar och berömmelse väntar på dig!

Port Royal är ett roligt och enkelt kortspel i vilket spelarna strävar efter att bli den mest framstående kapteten i Karibiens hamnar. Spelet innehåller fyra olika korttyper, fartyg, personre, skattehöjningar och expeditioner. Baksidan på samtliga kort fungerar som valuta i spelet.

I spelets början får varje spelare 3 guldmynt. På spelarnas tur skall de lyfta kort ur en korthög och placera dem i mitten av bordet (hamnen). De lyfter så många kort som de önskar ELLER tills det finns två likfärgade fartyg i hamnen, vilket innebär att spelarens tur tar slut och turen går vidare. Ifall spelaren väljer att sluta dra kort innan detta händer går spelet vidare till den andra fasen.

I den andra fasen får den aktiva spelaren (d.v.s. spelaren vars tur det är) ta kort ur hamnen. Antalet kort som får tas beror på antalet olikfärgade fartyg som finns i hamnen. För 0-3 fartyg får spelaren ta ett kort, för 4 olikfärgade fastyg får spelaren två kort och ifall det finns 5 olikfärgade skepp i hamnen får spelaren ta tre kort. Efter att den aktiva spelaren valt sina kort från hamnen har de övriga spelarna möjlighet att ta kort ur hamnen, dock under förtusättning att de kan kompensera den aktiva spelaren med ett guldmynt.

Olika korttyper har olika inverkan på spelets gång. Fartyg ger spelarna pengar, specialister ger vinstpoäng och olika specialförmågor. Skattehöjningar bidrar med spänning till spelet och expedtioner ger ytterligare förutsättningar för att förtjäna vinstpoäng.
Port Royal (Eng.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (105385)
Port Royal (Eng.)
Regelspråk: Engelska, Tyska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 2-5
Speltid: 20-50 min
Artnr: 105385

omdömen (0)

0 omdömen

Den här produkten har inga recensioner.

Se fler varor

Fairy Tales
Den elaka kungen har rivit itu alla sidor ur sagoboken och slängt dem runt i den kungliga tr&...
169 kr
Bang! Dice Game (Nordic)
I Vilda Västern går det som vanligt hett till när lagens långa arm och de lagl...
199 kr
Who Did It? (Swe.)
Min papegoja har INTE bajsat i vardagsrummet - jag tror att det är en kanin som har gjor...
115 kr

Andra köpte även

Kingdomino
Skapa ett enastående kungarike!
169 kr
Arboretum
Arboretum is a strategy card game, that combines set collection, tile-laying and hand managem...
195 kr
No Thanks!
Ett kortspel utformat för att vara lika enkelt som det är engagerande
95 kr
Love Letter - 2019 Ed (Eng)
The noble Princess is looking for an ideal partner and confidant to help with her royal duties whe...
119 kr

Artiklar som du besökt

Port Royal (Eng.)
Ett slugt kortspel.
115 kr