Vem Vet Mest? SVT

Vem Vet Mest? SVT

I lager
279 kr
Antal: 
Frågespelet om allt från ABBA till Atomer!
Vem vet mest? - SVT:s populära frågesportsprogram nu som sällskapsspel! Är du allmänbildad? Gillar du frågesport? Samla ihop ett gäng och testa vem som vet mest!

Spelet innehåller 2400 frågor inom en mängd olika kategorier. Två till åtta taggade spelare kan spela, och dina tända och släckta glödlampor visar hur du ligger till. Precis som teveprogrammet får alla tre frågor var i första ronden. Genom att välja vem som ska få frågan kan du spela taktiskt i rond två. Men risken för utslagning är överhängande. I finalen omvandlas de tända lamporna till poäng och nu börjar klättringen på poängstapeln.

Är du osäker på kategorin? Skicka frågan vidare till en motspelare. Precis som i programmet. I detta spel testas din kunskap, snabbhet och strategiska förmåga och allt blandas med lite tur. Vem når först det åtråvärda 200-strecket som gör dig till den som vet mest!

Innehåll:

400 kort (2400 frågor och svar)
40 lampbrickor
Spelplan
8 spelpjäser
"Vet vet mest"-markör
Tärning
Timglas
Regler
Vem Vet Mest? SVT i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Festspel hos Spelexperten (53725)
Vem Vet Mest? SVT
Regelspråk: Svenska
Ålder (från): 15 år
Antal spelare: 2-8
Speltid: 45 min
Artnr: 53725

omdömen (1)

1 omdömen
Spel-Marcus 2019-10-18

Alla som någon gång sett TV-programmet Vem Vet Mest vet precis vad detta frågespel handlar om. Det spelas över tre rundor och till skillnad mot sin förlaga så kan man här inte åka ut i första rundan, vilket gör att samtliga deltagare kommer att få åtminstone fyra frågor innan en eventuell utslagning är ett faktum. Försten som når 200 poäng i finalrundan vinner Vem Vet Mest. Det här är ett kul och bra frågespel med massor av frågor som bör ge det en lång livslängd. Upplägget i spelet känns igen från TV och det känns rätt och självklart att göra sällskapsspelet på detta sätt. Finalrundan känns spännande och oförutsägbar. Dock så lyfter det aldrig riktigt till de där höjderna som de bästa frågespelen kan erbjuda. Det är inte på något sätt ett dåligt spel, tvärtom, men det erbjuder inte heller något som utmärker det och gör det till ett självklart val i jämförelse med andra frågespel. Just utslagningsmomentet i spelet tycker jag både är dess styrka och svaghet, spelar man med utslagningsreglerna så kan det bli segt för övriga spelare att bara sitta och titta på när finalisterna gör upp och risken finns alltid att man åker ur tidigt. Dock så är det ju faktiskt spelets upplägg och är man bara medveten om att det är så det fungerar så bör det inte bli några problem. Roligast tyckte testpanelen att spelet var när det spelades utan utslagning, dvs. när samtliga spelare var med från början till slutet. Men är man mer av en ”hardcore” frågespelsälskare så vill man nog spela med utslagningen, så som spelet faktiskt ska spelas. Det här är ett roligt och stabilt frågespel och är man ett fan av frågespel och av TV-programmet är Vem Vet Mest ett givet spel att ha i samlingen.

Visa fler

Se fler varor

20 Kortspel
Kom med in i kortspelens fascinerande värld.
149 kr
Memo Dino
Hitta paren och vinn!
89 kr
Banana Kick
Få en kick av Banana Kick!
179 kr
Tactic Pussel: Faroe Islands 1000 bitar
Pappussel med 1000 bitar.
149 kr

Andra köpte även

När då då?
Vad minns du mest och bäst av stort och smått genom tiderna? 

275 kr
Med Andra Ord 4
Fjärde utgåvan av succéspelet, med 700 nya ord.

249 kr
På Spåret
Sveriges ledande underhållningsprogram har blivit sällskapsspel
329 kr
23
Vagabond
Res kors och tvärs över hela världen som en äkta Vagabond!
199 kr 259 kr

Artiklar som du besökt

Vem Vet Mest? SVT
Frågespelet om allt från ABBA till Atomer!
279 kr