Vem Vet Mest? SVT

I lager
Artnr: 53725
245 kr
Antal: 
Köp
Frågespelet om allt från ABBA till Atomer!
Vem vet mest? - SVT:s populära frågesportsprogram nu som sällskapsspel! Är du allmänbildad? Gillar du frågesport? Samla ihop ett gäng och testa vem som vet mest!

Spelet innehåller 2400 frågor inom en mängd olika kategorier. Två till åtta taggade spelare kan spela, och dina tända och släckta glödlampor visar hur du ligger till. Precis som teveprogrammet får alla tre frågor var i första ronden. Genom att välja vem som ska få frågan kan du spela taktiskt i rond två. Men risken för utslagning är överhängande. I finalen omvandlas de tända lamporna till poäng och nu börjar klättringen på poängstapeln.

Är du osäker på kategorin? Skicka frågan vidare till en motspelare. Precis som i programmet. I detta spel testas din kunskap, snabbhet och strategiska förmåga och allt blandas med lite tur. Vem når först det åtråvärda 200-strecket som gör dig till den som vet mest!

Innehåll:

400 kort (2400 frågor och svar)
40 lampbrickor
Spelplan
8 spelpjäser
"Vet vet mest"-markör
Tärning
Timglas
Regler
2-8 Spelare
45 Min
15+ År
Svenska
 • Recensioner (1)
 • 3 Betyg på Vem Vet Mest? SVT i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Festspel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Spel-Marcus

  2019-10-18

  Alla som någon gång sett TV-programmet Vem Vet Mest vet precis vad detta frågespel handlar om. Det spelas över tre rundor och till skillnad mot sin förlaga så kan man här inte åka ut i första rundan, vilket gör att samtliga deltagare kommer att få åtminstone fyra frågor innan en eventuell utslagning är ett faktum. Försten som når 200 poäng i finalrundan vinner Vem Vet Mest. Det här är ett kul och bra frågespel med massor av frågor som bör ge det en lång livslängd. Upplägget i spelet känns igen från TV och det känns rätt och självklart att göra sällskapsspelet på detta sätt. Finalrundan känns spännande och oförutsägbar. Dock så lyfter det aldrig riktigt till de där höjderna som de bästa frågespelen kan erbjuda. Det är inte på något sätt ett dåligt spel, tvärtom, men det erbjuder inte heller något som utmärker det och gör det till ett självklart val i jämförelse med andra frågespel. Just utslagningsmomentet i spelet tycker jag både är dess styrka och svaghet, spelar man med utslagningsreglerna så kan det bli segt för övriga spelare att bara sitta och titta på när finalisterna gör upp och risken finns alltid att man åker ur tidigt. Dock så är det ju faktiskt spelets upplägg och är man bara medveten om att det är så det fungerar så bör det inte bli några problem. Roligast tyckte testpanelen att spelet var när det spelades utan utslagning, dvs. när samtliga spelare var med från början till slutet. Men är man mer av en ”hardcore” frågespelsälskare så vill man nog spela med utslagningen, så som spelet faktiskt ska spelas. Det här är ett roligt och stabilt frågespel och är man ett fan av frågespel och av TV-programmet är Vem Vet Mest ett givet spel att ha i samlingen.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Vem Vet Mest? SVT i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Festspel hos Spelexperten (53725)
Vem Vet Mest? SVT

Se fler varor

Memo - Jobs
2+
Vi tipsar
Hitta paren och vinn!
Köp
Info
89 kr
Chess - Classic Collection
Vi tipsar
Klassiskt schackspel av trä och i exklusivt utförande.
Köp
Info
195 kr
Rita & gissa junior
3-6
Vi tipsar
Det populära Rita & Gissa-spelet nu i juniorversion med 600 ord att rita och gi...
Köp
Info
199 kr
Tactic Pussel: Desert, Grand Canyon 500 bitar
Vi tipsar
REA
Pappussel med 500 bitar.
Köp
Info
99 kr 69 kr
Tactic Pussel: Sinitra, Portugal 500 bitar
Vi tipsar
Pappussel med 500 bitar.
Köp
Info
99 kr

Andra köpte även

Monopol
2-8
Vi tipsar
Monopoly Classic, det världsberömda affärsspelet för hela familjen.
Köp
Info
319 kr
När då då?
2-8
Vi tipsar
Vad minns du mest och bäst av stort och smått genom tiderna? 

Köp
Info
259 kr
Ticket To Ride Europe (Swe)
2-5
Vi tipsar
Upplev glädjen i ett järnvägsäventyr för hela familjen!
Köp
Info
339 kr
Alga Fiaspel
2-4
Vi tipsar
Med eller utan knuff?
Köp
Info
99 kr
Sequence
2-12
Vi tipsar
En blandning av luffarschack och vanligt kortspel.

Köp
Info
275 kr
Logga in