Colt Express (Swe)

Utgått (Visas ej i meny)
Artnr: AMD72832
295 kr
Antal: 
Ett hejdlöst spel i Vilda Västern-anda
Året är 1899. Union Pacificc snabbtåg rusar fram mot Nice Valley Coal Company med företagets lönepengar och 47 passagerare ombord. Som ur tomma intet uppenbarar sig ett gäng banditer med dollartecken i ögonen! Är lönepengarna så gott som förlorade, eller räddar Sheriff Samuel Ford dagen och förhindrar tågrånet?

Colt Express är ett hejdlöst spel i Vilda Västern-anda i vilket spelarna tar sig an rollen av olika banditer som försöker göra den största vinsten under ett tågrn. Äventyr på tågets tak, skottlossning mot rivaler och hotet av kulor och Sheriffen, Samuel Ford, hör tågrånarens vardag till. Spelet är en slags andling släkting till ett annat väldigt populärt spel med västerntema - Bang!

Innehåller:
6 tågvagnar
1 lokomotiv
10 terrängbitar
17 omgångskort
1 Sheriffpjäs
13 neutrala kulkort
6 karaktärskort
6 banditpjäser
60 handlingskort
36 kulkort
2-6 Spelare
40 Min
10+ År
Svenska, Danska, Finska, Norska
 • Recensioner (2)
 • 4 Betyg på Colt Express (Swe) i gruppen hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Marcus Söderlund

  2016-03-22

  Colt Express är ett kaosartat spel där spelarna tar sig an rollerna som banditer i vilda västern. Det hela utspelas ombord på ett tåg som banditerna försöker råna, samtidigt som de ska akta sig för sheriffen som också finns ombord. Den bandit som har fått ihop det största rånbytet efter 5 spelade omgångar är den som slutligen står som segrare. Spelet har två enkla faser; den första är en planeringsfas där spelarna i medsols ordning spelar ut handlingskort, som anger vilken handling spelarna ämnar utföra i den andra fasen, själva actionfasen. Varje spelare har tio olika handlingskort och drar varje omgång sex av dessa till sin hand. Vilka handlingar man kan utföra just denna runda är alltså helt upp till vilka kort man har fått på handen. Dock är det inte alltid så enkelt, för till saken hör också att kulorna viner friskt runt banditerna, då ens medspelare konstant försöker skjuta på dig. Varje gång du blir skjuten får du ett s.k. kulkort av den motspelaren som sköt, som ska blandas in i högen med handlingskort. Då dessa kort är värdelösa som handlingskort är deras enda funktion att begränsa antalet handlingar för motspelarna och därmed förstöra för dem. För har du t.ex. dragit en hand full av kulkort från din hög med handlingskort, ja då blir du helt enkelt tvungen att dra tre nya kort istället för att spela ut ett kort under din tur och får därigenom i princip stå över den omgången. Ett utmärkt sätt att jävlas med sina motspelare med andra ord.Den fantastiska spelplanen i Colt Express är värd ett extra omnämnande då den består av ett faktiskt, tredimensionellt tåg! Här kan spelarna fritt flytta sina banditer och sheriffen fram och tillbaka i tågets vagnar och även uppe på taket. Tillverkarna har dessutom varit så bussiga att skicka med lite rekvisita också, i form av kaktusar och stenar, ett initiativ som vi applåderar. Det är svårt att betygsätta Colt Express. Det är ett riktigt roligt och kaosartat spel när det är som bäst. Men just kaoset och den stora mängden slump gör också att det kan kännas frustrerande periodvis. Gillar du spel där minutiös planering och taktik premieras så är detta inte rätt spel för dig. Som bäst är det om man tar det för vad det är och har klart för dig vad man får och inte får i fråga om spelupplevelse. Colt Express är snyggt, snabbt, lättsamt och humoristiskt men inte särskilt djupt i fråga om taktik. Med andra ord ett utmärkt partyspel och ett perfekt spel för en lättsam spelkväll med familjen och vännerna. En mycket stark 3a!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Martin Sjörén

  2016-02-25

  Vi har recenserat Colt Express på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress...Väl mött!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Colt Express (Swe) i gruppen hos Spelexperten (AMD72832)
Colt Express (Swe)
Colt Express (Swe)

Andra köpte även

Tärningar 5st i påse
Vi tipsar
5 st tärningar i påse från Egmont Kärnan.
Köp
Info
19 kr
Saboteur (Swe)
3-10
Vi tipsar
Spelarna iträder sig rollen som dvärgar.
115 kr
Codenames (Swe.)
2-8
Vi tipsar
Mästerspionen säger "Flagga: 2". Kan du hitta de 2 kodorden som relaterar till...
169 kr
Pandemic (Swe)
2-4
Vi tipsar
Du och dina kompanjoner är medlemmar i en smittskyddsenhet.


Köp
Info
298 kr
Bohnanza (Swe)
2-7
Vi tipsar
Är du den bästa bönodlaren i ditt gäng?

Köp
Info
146 kr
Logga in