Takenoko (Eng.)

I lager
299 kr
Antal: 
The Panda and the gardener
The players take the role of courtesans of the Nippon emperor. They take care of his Giant Panda by growing a bamboo plantation.

Their mission: to farm parcels of land, irrigate them, and have green, yellow or pink bamboo grow. In turn, they see what the weather brings and perform two actions from among those offered to them: get a new plot of land or irrigation channel, grow bamboo, feed the panda or draw an objective card.

The game ends when a player has completed 7 to 9 objectives (depending on the number of players). The player who gets the best score by adding the total value of their completed objective wins the game.
Takenoko (Eng.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (AMDTAK01)
Takenoko (Eng.)
Regelspråk: Engelska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 2-4
Speltid: 45 min
Artnr: AMDTAK01

omdömen (2)

2 omdömen
Martin 2016-03-29

Vi har recenserat Takenoko på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress...Väl mött!

Marcus 2015-12-15

Kejsaren av Japan har fått en jättepanda i present av Kinas dito, som en symbol för freden dem emellan. Spelarnas uppgift i Takenoko är att sköta om kejsarens trädgård och se till att bambun växer som aldrig förr, så att den glupske pandan trivs och mår bra. Låter det roligt? Det är fantastiskt roligt! Under sin tur har spelarna ett antal handlingar att välja på och spelarna får genomföra två stycken på sin tur, dock inte två identiska handlingar. Denna regel kan dock kringgås eftersom spelarna i början på sin tur slår en tärning som anger vad för väder som just nu råder, vilket ger spelaren fördelar av olika slag. Handlingarna som kan genomföras består av saker som t.ex. att flytta trädgårdsmästaren på spelplanen, (som då odlar mer bambu), flytta pandan (som då äter upp bambun) och utöka trädgården med nya spelbrickor (som avbildar jordlotter). På sin hand har spelarna kort som anger olika mål som spelarna ska utföra för att få poäng, samt den poängsumma varje mål är värt. När en spelare klarar t.ex. sitt åttonde mål (antalet mål varierar beroende på antalet speldeltagare, färre deltagare=fler mål) så får de andra spelarna göra en varsin tur till, sen är det dags för poängräkning. Spelarna räknar nu den totala poängen på sina avklarade målkort och spelaren med mest poäng är den som vinner Takenoko!Takenoko är ett urcharmigt spel som man måste ha ett hjärta av sten för att inte uppskatta. Spelet är oerhört vackert och färgglatt, enkelt att lära sig (ännu enklare med den svenska utgåvan) då regelboken är enkel, tydlig och väldigt fint illustrerad. Den är desstutom roligt skriven, lite som en serietidning, vilket aldrig kan vara fel. Varje spelare har dessutom ett referensblad som påminner om vad varje tärningssymbol betyder och vilka handlingar som finns att utföra, något som alltid uppskattas. De miniatyrer som medföljer i spelet (pandan och trädgårdsmästaren) är färdigmålade och jättefina och tillför ytterligare charm till ett redan glatt och gulligt spel. Takenoko fungerar alldeles utmärkt på endast två spelare och det är ett spel som bör uppskattas av hela familjen, av barn såväl som vuxna.

Visa fler

Se fler varor

Cortex 3 Challenge
Utmana din hjärna i ett roligt spel som testar din tankeverksamhet, minne och hastighet!
139 kr
Dixit 2 (Exp.)
Expansion till Dixit.
185 kr
Dobble Star Wars
Visa att du har en skarp blick!
129 kr
Timeline: Inventions
Timeline: Inventions is a card game played using 55 cards.
99 kr

Andra köpte även

Takenoko: Chibis (Exp.)
The Takenoko Chibis expansion offers you even more of tenderness!
219 kr
Pandemic (Eng)
Find the cure and avert global disaster. You are humanity's last hope!
395 kr
Exit: The Game - Ödestugan (Swe)
Hur tar man sig ut ur stugan?
179 kr
Everdell
From Everfrost to Bellsong, many a peaceful year have passed in Everdell - but the time has come f...
639 kr

Artiklar som du besökt

Takenoko (Eng.)
The Panda and the gardener
299 kr