Star Wars: Rebellion

Tillfälligt slut - Oklart datum
Artnr: FSW03
949 kr
Antal: 

Star Wars: Rebellion är ett brädspel med episk konflikt mellan Galactic Empire och Rebel Alliance för två till fyra spelare

Upplev Galatic Civil War som aldrig tidigare. I Rebellion kontrollerar du hela Galactic Empire eller det nybildade Rebel Alliance. Du måste styra rymdskepp, redogöra för truppförflyttningar, och värva system till din sak. Med tanke på olikheterna mellan Empire och Rebel Alliance, har vardera sida olika villkor för seger och du behöver justera din spelstil beroende på vilken du representerar:

Som Imperial-spelare kan du styra legioner av Stormtroopers, svärmar av TIE:s, Star Destroyers och även Death Star. Du styr galaxen med fruktan, förlitandes på kraften av din massiva militär för att utföra din vilja. För att vinna spelet, behöver du släcka det gryende Rebel Alliance genom att hitta dess bas och förinta den. Längs vägen kan du kuva världar och även förstöra dem.

Som Rebel-spelare, kan du styra dussintals troopers, T-47, airspeeders, Corellian-korvetter och stridsskvadroner. Emellertid, dessa styrkor är ingen match mot Imperials styrkor. I termer av rå styrka, kommer du finna dig tydligt utklassad redan från start, så du behöver vinna planeternas stöd för att ansluta sig till din kamp och utföra riktade militära anfall för att sabotera Imperiets skeppsvarv och stjäla värdefull underrättelse. För att vinna Galactic Civil War, behöver du övertyga galaxens innevånare att stödja din sak. Om du överlever nog länge och stärker ditt rykte, kommer du inspirera galaxen till en fullskalig revolt och du vinner.

Innehållandes över 150 plastminiatyrer och två spelbräden som rymmer 32 av Star Wars galaxens mest märkbara system, erbjuder Rebellion ett spelrum som är lika stort och omfattande som alla Star Wars-spel innan det.

Trots all sin storhet, förblir Rebellion intensivt personligt, cinematiskt och heroiskt. Lika mycket som din framgång beror på styrkan hos dina rymdskepp, fordon och trupper, beror det på de individuella ansträngningarna hos märkbara karaktärer som Leia Organa, Mon Mothma, Grand Moff Tarkin, och Emperor Palpatine. När inbördeskrig sprider sig genom galaxen, är dessa ledare ovärderliga för dina ansträngningar, och de hemliga uppdrag de genomför kommer frammana de mest inspirerande ögonblicken från den klassiska trilogin. Du kan skicka Luke Skywalker för jedi-träning på Dagobah eller ta Darth Vader och fånga Han Solo i en fälla och frysa honom i carbonit.

2-4 Spelare
180-240 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Star Wars: Rebellion i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Martin

  2023-04-03

  Vi har recenserat Star Wars: Rebellion på brädspelsbloggen Spelglädje.com. Hoppas att vi ses där! :)
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 1
  Spel-Marcus

  2019-10-18

  I detta storslagna rymdäventyr för 2 spelare tar den ene rollen som det onda Imperiet, med målet att hitta Rebellernas gömda bas och förstöra denna. Den andre spelaren intar rollen som Rebellerna som försöker hålla sin bas gömd så länge det bara går och störta det tyranniska imperiet för att åter bringa fred till galaxen. Spelet spelas i tre enkla faser i ett obestämt antal rundor. I den första fasen ska spelarna i hemlighet välja ut vilka uppdrag de ämnar utföra kommande runda samt vilka av deras ledare (klassiska karaktärer från filmerna, Chebacca! Han Solo! Boba Fett!) som leder uppdragen i fråga. I den andra fasen turas spelarna sedan om att försöka utföra de valda uppdragen, strida och flytta sina enheter på spelplanen. Den tredje fasen består bl.a av att Imperiet får ledtrådar om vart Rebellernas bas är belägen, spelarna får nya marktrupper och rymdskepp samt drar nya uppdragskort. Om Imperiet lyckas lokalisera och förstöra Rebellernas bas har de vunnit, Rebellerna å sin sida vinner om de lyckas utföra sabotage mot Imperiet och skaffat sig tillräckligt med sympati i de olika planeterna i galaxen. Det här är ett oerhört innehållsrikt tvåspelar-spel som faktiskt är betydligt enklare att lära sig an vad man först kan tro. Boxen innehåller många kort och oerthört många miniatyrer föreställande välkända skepp och soldater som Stormtroopers, AT-ATs, X-wings och även självaste Dödsstjärnan! Dessa miniatyrer ser oerhört bra ut och bidrar till den härligt tematiska känslan som genomsyrar hela spelet. För just känslan och spänningen är ett av spelets stora styrkor, det erbjuder två väldigt olika upplevelser beroende på vilken sida man spelar, något som tillverkarna FFG ska har en stor eloge för att de lyckats med. Spelet dryper av Star Wars-känsla tack vare dessa fantastiska miniatyrer, de uppdrag man kan utföra, de välkända karaktärer som dyker upp och alla de planeter vi känner igen från filmerna. Det är ett helt fantastiskt spel som tar sin lilla tid att spela igenom (mellan 3-5 timmar de första gångerna) och som har så mycket intressant innehåll att det bör ta en lång tid att bemästra. Striderna är enkla att genomföra, reglerna är tydligt skrivna och det finns en jättebra referensbok med om man behöver slå upp någonting. Om man är 2 kompisar som gillar Star Wars så är detta ett givet köp. Gillar man tematiska strategispel är detta också en given hit, det är ett oerhört välgjort spel och ett klar 5a i kategorin tvåspelar-spel. Jämfört med andra spel för flera deltagare står det sig också oerhört väl.
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Star Wars: Rebellion i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (FSW03)
Star Wars: Rebellion
Star Wars: Rebellion

Se fler varor

Star Wars: Imperial Assault - Return to Hoth (Exp.)
2-5
Vi tipsar
Return to Hoth är en ny expansion till Imperial Assault, erbjudandes gott om nytt i...
Köp
Info
675 kr
Star Wars: X-Wing - Fully Loaded Devices Pack (Exp.)
Vi tipsar
Ställ in timern och förberend för detonation! Det här paketet samlar...
Köp
Info
159 kr
Arkham Horror: TCG - The Forgotten Age Investigator Expansion
1-4
Vi tipsar
I hemliga och förbjudna ruiner begravda på världens okända platser.
Köp
Info
575 kr
Talisman: The Blood Moon (Exp.)
2-6
Vi tipsar
The Blood Moon är en spännande expansion för det klassiska brädspele...
Köp
Info
199 kr
Star Wars: X-Wing - HMP Droid Gunship (Exp.)
2-4
Vi tipsar
Dessa gevärsskepp ödelägger skoningslöst republikens formationer med...
Köp
Info
209 kr

Andra köpte även

Ultimate Guard Sleeves 59 x 91,5 mm
Vi tipsar
60 Premium sleeves i storlek Standard American
Köp
Info
35 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 42 x 65 mm
Vi tipsar
50 sleeves storlek: Mini American
25 kr
Star Wars: Rebellion - Rise of the Empire (Exp.)
2-4
Vi tipsar
Nya ledare, nya uppdrag.

Köp
Info
378 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Standard.
Köp
Info
36 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Standard.
Köp
Info
50 kr
Logga in