Grand Austria Hotel

Tillfälligt slut - Oklart datum
Artnr: MGI3511
569 kr
Antal: 
Förvandla ditt lilla kafé till ett världsberömt hotell i moderna tidens Wien

I början av 1900-talet, var Wien ett av Europas centrum. Konstnärer, politiker, adel, medborgare och turister befolkade stadens gator och kejsaren styrde dem alla. Du är mitt i smeten av Wiens moderna tidsålder, testandes lyckan som hotellägare. För detta behöver du expandera ditt lilla hotell och bereda nya rum. Under tiden kräver dina gäster kulinarisk briljans. Se till att var och en av gästerna får ett ordentligt mål och dryck. Du kan behöva anställa ytterligare arbetskraft. Trots allt detta, glöm inte att ge hyllning till kejsaren, så att du inte faller i onåd.

Startspelaren kastar tärningarna och lägger dem på deras passande platser, enligt de antal prickar som visas. I turordning väljer nu varje spelare en av sex tillgängliga handlingar. Effektiviteten av handlingen beror på hur många tärningar som investerats till den. Efter att ha valt en handling, tar spelaren bort en tärning (vilket gör handlingen mindre värdefull för alla kommande spelare) och genomför den. De kan även utföra vissa specialhandlingar. Efter detta gör spelarna samma sak igen, men i motsatt ordning (med andra ord är t.ex. ordningen i ett spel på 2 spelare följande 1-2-2-1).

Tillgängliga handlingar är exempelvis att förbereda rum, förbereda måltider, anlita personal eller vurma för kejsaren. Ett hotell utan gäster är dock värdelöst. Endast hotellägare som lyckas locka till sig rätt gäster vid rätt tillfälle kommer att bli framgångsrika. Att få dem till ditt bord och att placera dem i ett av dina rum ger dig inte enbart ”victory points”, det ger dig även ytterligare specialhandlingar. I kombination med rätt saker är detta din väg mot seger. Du behöver dock även hålla koll på antalet kvarvarande rundor då det är enbart sju av dem totalt och du kan inte alltid göra allt och behöver göra val kring vad som är mer värdefullt och inte. Enbart 116 kort kommer att vara tillgängliga under spelets gång, och du kommer inte kunna räkna i vilken ordning de kommer, så behöver du konstant anpassa din strategi i enlighet med varje situation. En garant för stort omspelningsvärde!

2-4 Spelare
90 Min
12+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Grand Austria Hotel i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Tobias Andersson

  2023-06-22

  Ruggigt bra spel på två spelare. Blir lite mycket dötid på fler spelare. Tävla om att driva det bästa hotellet genom att flytta olika handlingar. Handlingarnas styrka avgörs av antalet tärningar med samma antal prickar. Genom handlingarna får man resurser, färdigställer rum och anställer personal.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Tobias Andersson

  2023-06-22

  Servera och husera hotellgäster och gör kejsaren nöjd. I Grand Austria Hotel tävlar ni om att driva det mest framgångsrika hotellet. Genom att dra tärningar där antalet tärningar bestämmer styrkan av handlingen tillskansar ni er resurser, färdigställer rum och anställer personal. Funkar väldigt bra på två spelare med ökande dötid vid fler spelare då turordningen ''snakear''.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Grand Austria Hotel i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (MGI3511)
Grand Austria Hotel

Se fler varor

Agricola: Bubulcus Deck (Exp.)
1-4
Vi tipsar
120 ockupations- och mindre förbättringskort
Köp
Info
155 kr
Oh My Goods! Longsdale in Revolt (Exp.)
1-4
Vi tipsar
Upplopp sprids i huvudstaden Longsdale liksom rykten om att det snart kan bli krig.
Köp
Info
115 kr
Patchwork: Valentine's Day Edition
2
Vi tipsar
Det perfekta spelet för två, på mer än ett sätt...
Köp
Info
240 kr
Bärenpark: The Bad News Bears (Exp.)
2-4
Vi tipsar
Tre separata moduler som kan användas individuellt eller tillsammans med Bären...
Köp
Info
299 kr
Oh My Goods! - Påskutgåva
2-4
Vi tipsar
I Oh My Goods!, som först släpptes som Royal Goods, här som Royal Eggs, &...
Köp
Info
132 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 59 x 92 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 ej bländande sleeves i storleken Large.
Köp
Info
39 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Standard.
Köp
Info
36 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Standard.
Köp
Info
50 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 57 x 89 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Medium.
Köp
Info
35 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 41 x 63 mm
Vi tipsar
100st sleeves i storlek Mini.
Köp
Info
39 kr
Logga in