Grand Austria Hotel

I lager
Artnr: MGI3511
569 kr
 
Köp
Förvandla ditt lilla kafé till ett världsberömt hotell i moderna tidens Wien

I början av 1900-talet, var Wien ett av Europas centrum. Konstnärer, politiker, adel, medborgare och turister befolkade stadens gator och kejsaren styrde dem alla. Du är mitt i smeten av Wiens moderna tidsålder, testandes lyckan som hotellägare. För detta behöver du expandera ditt lilla hotell och bereda nya rum. Under tiden kräver dina gäster kulinarisk briljans. Se till att var och en av gästerna får ett ordentligt mål och dryck. Du kan behöva anställa ytterligare arbetskraft. Trots allt detta, glöm inte att ge hyllning till kejsaren, så att du inte faller i onåd.

Startspelaren kastar tärningarna och lägger dem på deras passande platser, enligt de antal prickar som visas. I turordning väljer nu varje spelare en av sex tillgängliga handlingar. Effektiviteten av handlingen beror på hur många tärningar som investerats till den. Efter att ha valt en handling, tar spelaren bort en tärning (vilket gör handlingen mindre värdefull för alla kommande spelare) och genomför den. De kan även utföra vissa specialhandlingar. Efter detta gör spelarna samma sak igen, men i motsatt ordning (med andra ord är t.ex. ordningen i ett spel på 2 spelare följande 1-2-2-1).

Tillgängliga handlingar är exempelvis att förbereda rum, förbereda måltider, anlita personal eller vurma för kejsaren. Ett hotell utan gäster är dock värdelöst. Endast hotellägare som lyckas locka till sig rätt gäster vid rätt tillfälle kommer att bli framgångsrika. Att få dem till ditt bord och att placera dem i ett av dina rum ger dig inte enbart ”victory points”, det ger dig även ytterligare specialhandlingar. I kombination med rätt saker är detta din väg mot seger. Du behöver dock även hålla koll på antalet kvarvarande rundor då det är enbart sju av dem totalt och du kan inte alltid göra allt och behöver göra val kring vad som är mer värdefullt och inte. Enbart 116 kort kommer att vara tillgängliga under spelets gång, och du kommer inte kunna räkna i vilken ordning de kommer, så behöver du konstant anpassa din strategi i enlighet med varje situation. En garant för stort omspelningsvärde!

2-4 Spelare
90 Min
12+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Grand Austria Hotel i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Tobias Andersson

  2023-06-22

  Ruggigt bra spel på två spelare. Blir lite mycket dötid på fler spelare. Tävla om att driva det bästa hotellet genom att flytta olika handlingar. Handlingarnas styrka avgörs av antalet tärningar med samma antal prickar. Genom handlingarna får man resurser, färdigställer rum och anställer personal.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Tobias Andersson

  2023-06-22

  Servera och husera hotellgäster och gör kejsaren nöjd. I Grand Austria Hotel tävlar ni om att driva det mest framgångsrika hotellet. Genom att dra tärningar där antalet tärningar bestämmer styrkan av handlingen tillskansar ni er resurser, färdigställer rum och anställer personal. Funkar väldigt bra på två spelare med ökande dötid vid fler spelare då turordningen ''snakear''.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Grand Austria Hotel i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (MGI3511)
Grand Austria Hotel

Se fler varor

Hallertau
1-4
Vi tipsar
Ett nytt arbetarplaceringsspel från Uwe Rosenberg!
Köp
Info
695 kr
Agricola: Artifex Deck (Exp.)
1-4
Vi tipsar
120 ockupations- och förbättringskort för användning med den revider...
Köp
Info
165 kr
Caverna: Cave vs Cave - Big Box
2
Vi tipsar
REA
Caverna: Cave vs Cave och Era II expansion!
Köp
Info
349 kr 169 kr
Agricola: Dulcinaria Deck (Exp.)
1-6
Vi tipsar
Fler yrken och mindre förbättringar till ditt förfogande för att b&#...
Köp
Info
169 kr
Agricola: Bubulcus Deck (Exp.)
1-4
Vi tipsar
120 ockupations- och mindre förbättringskort
Köp
Info
155 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Standard.
Köp
Info
50 kr
Geekbox - Regular
Vi tipsar
Den revolutionerande lagringslösningen för markörer, tärningar, bric...
Köp
Info
49 kr
Stone Age (Swe)
2-4
Vi tipsar
Spelet om stenåldern har äntligen kommit på Svenska!
Köp
Info
399 kr
Ark Nova
1-4
Vi tipsar
Planera och designa ett modernt och vetenskapligt förvaltat zoo.

Köp
Info
695 kr
Underwater Cities
1-4
Vi tipsar
Upprätta de bästa och mest beboeliga undervattensområden som är m...
Köp
Info
618 kr
Logga in