Chronicles of Crime (Swe)

I lager
Artnr: LKY035DKSE
295 kr
Antal: 
Köp
Årets Vuxenspel 2021!


Chronicles of Crime är ett samarbetsspel om brottsutredning som blandar VR-teknik och brädspel.

Med hjälp av spelets fysiska komponenter (bräden, platser, karaktärer och objekt) kan man spela flera olika kriminalhistorier.

Du startar appen, välja scenariot du vill spela och följer berättelsen som utspelar sig. Målet är att fånga mördaren i det valda fallet på så kort tid som möjligt.

Med hjälp av Scan & Play-tekniken har varje komponent (platser, karaktärer, objekt etc.) en unik QR-kod, som beroende på scenariot som valts kommer att aktivera och olika ledtrådar och historier. Det betyder att spelarna kommer att kunna få tillgång till nya berättelser genom att  ladda ner appens uppdateringar, utan att det behövs nya fysiska komponenter.

Spelexperten tycker till:
Teknologiska inslag som appar till brädspel har varit en vattendelare de senaste åren. Det finns de som omfamnar konceptet och möjligheterna det erbjuder, samtidigt som det finns de som vill att deras spel skall förbli analoga och fria från uppkopplingskrav*. I fyrtio år har den senare gruppen kunnat njuta av Sherlock Holmes: Consulting Detective när de önskat ta sig an svårlösta brottsfall. Sedan 2018 har den förstnämnda gruppen fått sin egen motsvarighet i form av Chronicles of Crime.
Precis som med den äldre föregångaren handlar det om att hitta ledtrådarna, förhöra vittnet och lösa brottet. Spelet har fortfarande fysiska komponenter som kort och spelplan, men alla delar har en QR-kod. Vill du förhöra den misstänkte? Skanna in kortet som representerar den misstänkte. Vill du förhöra den misstänkte om mordvapnet? Då skannar du även in det kortet.
Detta ger oss mordgåtor som anpassas beroende på spelarnas val; den misstänktes attityd förändras drastiskt beroende på om du visar upp mordvapnet eller ej. Som om inte detta var nog så innehåller Chronicles of Crime även brottsplatser i 3D som du kan undersöka genom din smartphone, kanske till och med genom ett par 3D-glasögon. Att faktiskt få leta efter ledtrådarna själv förstärker inlevelsen ordentligt!
Sherlock Holmes är originalet som visade vägen (och ett riktigt bra spel), men vi känner oss övertygade att dessa ungdomliga utmanare med sina coola smartphones har potentialen att hänföra även den mest erfarne fåtöljdetektiven.

*Chronicles of Crime har faktiskt inget uppkopplingskrav när appen väl är installerad.
1-4 Spelare
60-90 Min
12+ År
Svenska, Danska
 • Recensioner (5)
 • 5 Betyg på Chronicles of Crime (Swe) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Louise

  2021-12-26

  Riktigt kul och spännande! Det står att man ska kunna ''öppna sammarbetscenarion''. Och där hitta nya gratis scenario. Men jag kommer få bara till mina egna filer? Som tidigare sagt tråkigt att bara få 5 spel sen måste köpa fler senare. Kan ju bara göra 1 scenario en gång.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Thomas

  2021-12-11

  Super bra spek och service toppen som vanligt ifrån Spelexperten. En fråga till alla, var laddar man hem scenarion som andra gjort , gärna Svenska ?
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Samuel Allvin

  2021-11-17

  Mycket roligt och klurigt spel. Snygg användning av app i spelet. Fallen kan va ganska gravida och med ibland obehagliga teman, så inget för de yngsta barnen. Rekommenderas starkt om du gillar slutledningsspel och detektivspel.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  per

  2021-10-17

  Väldigt roligt spel! Som svar till Peter: När man är klar med de scenarion som kommer med kan man även spela scenarion andra har gjort (kostnadsfritt). Man laddar hem dessa och kan sedan spela dem om man går på ''Val'' i appen och väljer ''Öppna sammarbetscenarion''.
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Chronicles of Crime (Swe) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (LKY035DKSE)
Chronicles of Crime (Swe)
Chronicles of Crime (Swe)

Se fler varor

The Zorro Dice Game: Heroes and Villains (Exp.)
1-8
Vi tipsar
Fler villains, fler scoundrels, mer equipment!
Köp
Info
149 kr
Montmartre
2-5
Vi tipsar
Som målare, låt dig inspireras att bli en berömd konstnär.
Köp
Info
225 kr
Buzzed: First Expansion (Exp.)
3-20
Vi tipsar
180 festliga kort!
Köp
Info
219 kr
Modiano - Golden Trophy Blue
Vi tipsar
Pokerkort, 100% plast
Köp
Info
75 kr
Carcassonne: Big Box 6 (Swe.)
2-6
Vi tipsar
REA
Big Box nummer 6 i nordisk version
Köp
Info
549 kr 518 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Standard.
Köp
Info
25 kr
Exit: The Game - Ödestugan (Swe)
1-4
Vi tipsar
Hur tar man sig ut ur stugan?
Köp
Info
165 kr
Exit: The Game - Det Förbjudna Slottet (Swe)
1-4
Vi tipsar
Det har äntligen blivit dags att ta ut semester igen! I år går turen till...
Köp
Info
165 kr
Smart 10
2-8
Vi tipsar
Årets vuxenspel 2017!
Köp
Info
275 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 44 x 68 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 icke-reflekterande sleeves i storleken Small.
Köp
Info
20 kr
Logga in