Blood Rage

I lager
Artnr: BLR001
950 kr
 
Köp
"Livet är strid, strid är ära, ära är ALLT!"
Varje spelare kontrollerar sin egen vikingaklans krigare, ledare och skepp. Ragnarök har kommit, och det är världens ände! Det är vikingarnas sista chans att dö ärorikt och säkra sin plats i Valhalla vid Odins sida! För en viking finns det många vägar till ära. Du kan invadera och plundra landet för dess belöningar, krossa dina motståndare i episka strider, utföra uppdrag, öka din klans värde eller till och med dö ärofyllt antingen i strid eller från Ragnarök, den ultimata oundvikliga undergången.

De flesta spelarstrategier styrs av de kort som draftas i början av var och en av de tre spelomgångarna (eller Ages). Dessa "Gods 'Gifts" ger många fördelar till din klan, inklusive: ökad vikingstyrka och luriga stridsstrategier, uppgraderingar till din klan eller till och med hjälp av legendariska varelser från den nordiska mytologin. De kan också innehålla olika uppdrag, från att dominera specifika provinser, till att få massor av dina vikingar skickade till Valhalla. De flesta av dessa kort är i linje med en av de nordiska gudarna och antyder vilken typ av strategi de stöder. Till exempel ger Thor mer ära för seger i strid, Heimdall ger dig framsynthet och överraskningar, Tyr stärker dig i strid, medan trickstern Loki faktiskt belönar dig för att förlora strider eller straffar vinnaren.

Spelarna måste välja sina strategier noggrant under draftfasen, men också vara redo att anpassa sig och reagera på sina motståndares strategier när handlingsfasen utvecklas. Strider avgörs inte bara av styrkan hos de inblandade figurerna utan också av kort som spelas i hemlighet. Genom att observera din motståndares handlingar och troskap mot specifika gudar kan du förutsäga vilket kort de sannolikt kommer att spela och planera därefter. Att vinna strider är inte alltid det bästa sättet, eftersom rätt kort kan ge dig ännu fler belöningar genom att bli krossad. Den enda förlorande strategin i Blood Rage är att vika sig bort från strid och en ärorik död!

Designat av Erik M. Lang
2-4 Spelare
60-90 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (1)
 • 4 Betyg på Blood Rage i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Spel-Marcus

  2019-10-18

  Ragnarök är här och världens undergång närmar sig. Nu gäller det för spelarna att samla så mycket poäng som möjligt och därmed bli den mest ärofyllda vikingaklanen som får en plats vid Odens sida i Valhalla. I Blood Rage styr spelarna en varsin vikingaklan och dess trupper, bestående av en ledare, krigare och skepp. Spelet spelas i tre rundor, s.k. åldrar och den som har mest poäng efter dessa tre åldrar har således vunnit Blood Rage. I början på varje ålder ska spelarna anskaffa sig spelkort som kan spelas ut t.ex. som uppdrag som ska klaras av, uppgraderingar av ens klans färdigheter, för att rekrytera monster som kommer att kämpa vid ens sida eller för att skaffa sig fördelar i strid. Spelarna får en varsin korthög och väljer sedan ett kort var, skickar sin korthög vidare åt vänster och får en ny korthög att dra ifrån (precis som i 7 Wonders). När detta är avklarat turas spelarna om att utföra handlingar, en i taget, tills dess att alla är nöjda eller inte har råd att utföra fler. Handlingar som kan utföras är t.ex. att uppgradera sin klan, att invadera områden på spelplanen eller att försöka plundra ett område med syfte att komma åt dess belöning. Blood Rage blandar på ett underbart sätt poängsamlande med direkt konflikt spelarna emellan, på ett sätt som vi sällan ser. Spelet handlar väldigt mycket om strider men det är långt ifrån den enda taktiska aspekten som finns här, det finns flera vägar till seger i detta spel, t.ex. kan man faktiskt få fler poäng för att dö en ärofylld död i strid, än för att faktiskt vinna den, om man spelat sina kort rätt. Spelet ser oerhört snyggt ut med fantastiskt detaljerade och välgjorda miniatyrer, snygg spelplan och art-work. Det går snabbt att lära sig och tar heller inte särskilt lång tid att spela. Blood Rage är ett riktigt, riktigt bra spel som bör tilltala både spelare som gillar poängsamlande såväl som konflikspel, det är lättillgängligt samtidigt som det erbjuder oerhört mycket underhållning och strategiska möjligheter. En stark 4a!
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Blood Rage i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (BLR001)
Blood Rage

Se fler varor

A Song of Ice & Fire: Miniatures Game - Baratheon Halberdiers (Exp.)
2+
Vi tipsar
House Baratheons doktrin om tunga vapen och tyngre rustning tjänar bra till att g&#...
Köp
Info
399 kr
Zombicide: Undead or Alive
1-6
Vi tipsar
Kämpa tillsammans för att besegra zombies i Gamla Västern... eller dö...
Köp
Info
1095 kr
Marvel United: Guardians of the Galaxy Remix (Exp.)
1-4
Vi tipsar
Guardians of the Galaxy har gjort sig ett namn genom att resa bland stjärnorna, k&#...
Köp
Info
279 kr
Zombicide 2nd Ed: Extra Players Upgrade (Exp.)
1-12
Vi tipsar
För er som vill döda zombies i grupp!
Köp
Info
295 kr
A Song of Ice & Fire: Miniatures Game - Targaryen Heroes I (Exp.)
2+
Vi tipsar
Hus Targaryen kan ha ett mörkt förflutet i Westeros historia, som kulminerade ...
Köp
Info
425 kr

Andra köpte även

Stiga Kicker Elastic Hook
Vi tipsar
Reservdel till Stiga Rebounder Kicker
Köp
Info
39 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 64 x 89 mm
Vi tipsar
50 sleeves storlek: Standard Card Game 63,5 x 88 mm
29 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 70 x 120 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Tarot.
Köp
Info
45 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 57 x 89 mm
Vi tipsar
50 sleeves storlek: Standard Amercian
Köp
Info
30 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 44 x 69 mm
Vi tipsar
50 sleeves storlek: Mini European
Köp
Info
35 kr
Logga in