The Hare and the Tortoise

225 kr
Vem är skogens snabbaste djur?
Ett kortbaserat spel som bygger på en klassisk fabel

The Hare and the Tortoise, ursprungligen utgivet under namnet Royal Turtle, är ett kortbaserat spel med insatser och vad om djurkapplöpning. Spelet är löst baserat på Aesops (Aisopos) fabler.

I början av ett race, gör varje spelare en dold satsning på en av de fem djuren; sköldpadda, hare, lamm, varg och räv. Ett av djuren väljs slumpmässigt till varje spelare, och efter att de fått en hand av sju kort lägger varje spelare ett av dessa med framsidan nedåt som ytterligare ett vad. Spelarna turas sedan om att lägga ned ett till fyra kort, där all kort behöver visa samma djur, och därefter fylla på sin hand till fem kort. Så fort som åtta kort totalt har spelats ut eller fyra kort av samma djur, så kan djuren börja röra på sig.

Varje djur har ett distinkt karaktärsdrag som spelarna kan utnyttja till sin fördel. Sköldpaddan förflyttar sig alltid ett steg, men den flyttar sig två steg om fyra av dess kort spelas ut. Haren rör sig alltid två steg så länge som kort spelas ut - om inte fyra kort spelas ut och den leder. Då lägger haren sig för att sova och rör sig inte ur fläcken. Räven rör sig så många steg som antalet kort som spelades. Lammet rör sig ett steg mer än antalet spelade kort, men om den kommer till vatten stannar den för att dricka. Vargen rör sig 1 steg om ett eller två kort spelas, eller ett steg under antalet kort som spelas om de är 3 eller fler. Vargen har även tre kort med ylning (howl) och om ett av dessa spelas ut rör sig ingen annan än vargen. Banan består av elva road cards, varav två är täckta med vatten.

En ny runda startas efter att djuren har rört sig. En runda avslutas när tre av de fyra djuren har nått målet, därefter får varje spelare poäng baserat på djurens placering och hur denne satsade. Efter tre spelade rundor, vinner den spelare som fått mest poäng.
The Hare and the Tortoise i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (AMDHAT01BEN)
The Hare and the Tortoise
Regelspråk:Engelska
Ålder (från):8 år
Antal spelare:2-4
Speltid:15 min

omdömen (0)

0 omdömen

Se fler varor

Dead Men Tell No Tales
Skelit's Revenge - det mest fruktade skeppet p...
398 kr
Firefly: The Game - Blue Sun (Exp.)
Sätt igång motorerna och sätt f...
319 kr
47
Shinobi Wat-aah!
Ett kortbaserat strategispel - värva krig...
149 kr 280 kr
King of Tokyo/New York: Monster Pack - Cthulhu (Exp.)
The Monster Pack - Cthulhu includes a new mons...
95 kr

Andra köpte även

Ticket To Ride Europe
Upplev glädjen i ett järnvägs&#...
345 kr
När då då?
Vad minns du mest och bäst av stort och s...
288 kr
Rubiks Race
Ett snabbhetsrace för två spelare so...
159 kr
Klask
Årets familjespel 2015
349 kr

Artiklar som du besökt

The Hare and the Tortoise
Vem är skogens snabbaste djur?
225 kr