Salem 1692

Tillfälligt slut - Oklart datum
Artnr: FCGSAL01
275 kr
 
Anklaga och försvara dina stadsbor när ni jagar häxorna i Salem.
Året är 1692, och det är en farlig tid att bo i staden Salem, Massachusetts. Ett felsteg, eller en felplacerad anklagelse, och du kan bli nästa häxa som dinglar från galgen.

Spelarna tar rollen som noterbara bybor från den gamla staden Salem och läser till och med sina biografi i bruksanvisningen. Tjänarflickan Mary Warren, pastorn Samuel Parris, jordbrukaren John Proctor, berättaren Tituba och tiggaren Sarah Good är några av de 12 karaktärerna i spelet.

Spelarna får 3-5 Tryal-kort. Dessa Tryal-kort avslöjar varje spelares sanna identitet, "Witch" eller "Not a Witch."

Spelarna samlar kort som de använder för att anklaga eller försvara andra spelare. Att bestämma vem du ska lita på är nyckeln till överlevnad, eftersom du aldrig kan spela ett kort på dig själv. När du misstänker att någon är en häxa kan du börja anklaga dem med röda anklagelsekort. När tillräckligt många anklagelser har placerats på en av spelarna väljer spelaren som lägger ut den slutliga anklagelsen ett av spelarens Tryal-kort att avslöja. När alla "Witch" Tryal-kort har hittats vinner Salems bybor.

Spelare kan också använda gröna och blå kort för att hjälpa eller skada sina allierade eller fiender. När spelare drar kort kommer de så småningom att dra svarta kort som träder i kraft omedelbart.

Snart kommer anklagelser att flyga och ropet  "Hon är en HÄXA!" kommer att väcka grannarna. Kommer du att vara hjälten som rensar din stad från häxor, eller kommer du felaktigt anklagas och hängas för trolldom? Eller kanske kommer du att bli en häxa själv, fly ditt straff och ödelägga Salem.

Spelet är förpackat i en faux boklåda som stängs magnetiskt. Spelet, förklädd till en sliten läderbok, kan enkelt gömma sig i din bokhylla och maskeras som en antikvitet.
4-12 Spelare
20-40 Min
13+ År
Engelska
  • Recensioner (1)
  • 4 Betyg på Salem 1692 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Festspel hos Spelexperten
    Skriv ett omdöme
    J

    2021-11-10

    Kul slutledningsspel likt ultimate werewolf och the resistance. Spelas bäst med omkring 4-6 personer tycker jag. Vi gillade temat! Kul med karaktärer baserade på riktiga personer från Salem. Något svårt att komma in i, helt klart ett av de mer avancerade spelen a denna typ. Vårt gäng upptäckte en viss obalans i spelet i och med att när alla spelare utom 1 är häxa så är det i princip över, då häxorna helt kontrollerar spelet. Samtidigt var det roligt när häxorna agerade, mot den sista kvarvarande frusterarade icke-häxan som helt ovetande fortfarande försöker hitta vem som är häxa och övertyga de andra: ''Men hon måste ju vara en häxa! '' och alla häxor tittar på varandra och svarar ''Nä, vi tror att du är häxan. Vi bränner dig''. Varpå mycket hårslitning och desperata övertalningsförsök följer. Pluspoäng för snygg förpackning. Smälter in i bokhyllan.
    Var denna recensionen till hjälp?
    0 | 0
    Visa fler
Vi tipsar
Salem 1692 i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Festspel hos Spelexperten (FCGSAL01)
Salem 1692

Andra köpte även

Betrayal at House on the Hill - 3rd Edition
3-6
Vi tipsar
Huset på kullen står övergivet
Köp
Info
595 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 57 x 89 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Medium.
Köp
Info
49 kr
Bristol 1350
1-9
Vi tipsar
Den fruktade digerdöden har kommit till staden Bristol.
Köp
Info
299 kr
Deadwood 1876
2-9
Vi tipsar
Det finns guld i Black Hills i South Dakota, och du har kommit för att hitta (eller...
Köp
Info
295 kr
Tortuga 1667
2-9
Vi tipsar
Året är 1667 och du är en (opålitlig) pirat som seglar i Karibien.
245 kr
Logga in