Otrio Deluxe

I lager
349 kr
Antal: 
Årets familjespel 2016
Reglerna i Otrio är enkla. Få tre cirkelformade delar i din färg i en rad. Antingen i lodrät eller i vågrät ordning. Lika stora delar i en rad eller tre koncentriska delar i samma hål.

Du kan inte hitta mycket enklare regler än så här för ett strategispel. Spelet blir på det sättet mer utmanande beroende på hur snabbtänkt din motståndare är!

Juryns motivering till årets familjespel 2016:
Klassikern tre i rad har fått många spelutvecklare att gå vidare och hitta nya versioner. Här en av de mer lyckade där det finns minst tre olika vis att lägga sina tre brickor, i rad, inuti varandra eller i fallande storlek. Går snabbt att begripa och börja spela men otroligt svårt att behärska och överraskande lätt att förlora när man minst anar det. Koncentration och strategi är det som gäller.
Otrio Deluxe i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Familjespel hos Spelexperten (8308)
Otrio Deluxe
Otrio Deluxe
Otrio Deluxe
Otrio Deluxe
Regelspråk: Svenska, Danska, Finska, Norska
Ålder (från): 6 år
Antal spelare: 2-4
Speltid: 20 min
Artnr: 8308

omdömen (1)

1 omdömen
Spel-Marcus 2019-10-18

Otrio är en intressant variant på tre i rad där upp till 4 spelare kan tävla om att vara den som först får tre spelpjäser i rad. Eller, det är inte en helt komplett beskrivning, då hela idén med Otrio är att man kan uppnå detta på flera olika vis, bl.a. genom att placera spelpjäser inuti varandra. Spelarna har nämligen tre olika cirkelformade spelpjäser till sitt förfogande en stor cirkel, en mellanstor samt en liten, cylinderformad pjäs. Tre av varje finns att tillgå (alltså totalt 9 st spelpjäser per spelare) och spelarna turas om att spela ut sina pjäser, en i taget, till dess att någon fått en Otrio (tre i rad). En Otrio kan dock både vara tre spelpjäser av samma storlek i rad (vågrätt, lodrätt eller diagonalt), men det kan även vara tre i olika storlek i fallande ordning, eller till och med ett komplett set med spelpjäser inuti varandra (stor, mellanstor, liten). Otrio är ett spännande spel som ska spelas på 3 eller helst 4 spelare, då är det som allra bäst. Jag tycker att hela behållningen och tjusningen i Otrio är att få tampas med 3 andras spelare och det tillför en väldigt intressant taktiskt dimension ska jag ''slösa'' en spelpjäs (spelade spelpjäser får nämligen inte flyttas när de väl spelats ut!) för att blockera min motståndare, eller spela offensivt och hoppas att någon annan blockerar? Det gäller med andra ord att vara vaksam på vad fler än 1 spelare pysslar med, ett välkommet inslag i denna typ av spel, något som välkomnas starkt. Otrio är väldigt enkelt att lära sig och går tämligen fort att spela, det är ett lättsamt och trevligt strategispel som helt klart är värt att spana in om man är ett fan av denna typ av spel.

Visa fler

Se fler varor

Murder Mystery: Death in the ring
Death in the Ring: The setting is a small-town variety circus in which the escapologist's show-sto...
256 kr
Gyrating Hamsters
Gyrating Hamsters is a hilarious, fast paced, interactive, hamster themed card game.
345 kr
Trogdor!! The Board Game
For centuries, the legendary wingaling dragon Trogdor the Burninator has terrorized the peasant ki...
575 kr
Victorian Masterminds
Sherlock Holmes is dead!
499 kr

Andra köpte även

Kortslutning
En partyhöjare utan dess like!
189 kr
Exit: The Game - Ödestugan (SE)
Årets Vuxenspel 2018!
179 kr
Karibiens Guld
Årets barnspel 2019!
349 kr
Planet (Swe.)
Årets familjespel 2019!
342 kr

Artiklar som du besökt

Otrio Deluxe
Årets familjespel 2016
349 kr