Stone Age (Eng)

Utgått (Visas ej i meny)
Artnr: 325
449 kr
 
Spelet om stenåldern.
Som namnet antyder så utspelar sig Stone Age på stenåldern. Spelaren styr över sitt eget stenåldersfolk och väljer om arbetarna skall samla mat, råvaror eller föröka sig. Ju mera arbetare man har under sin kontroll desto snabbare går arbetet, men man måste naturligtvis ha råd att förse dem alla med mat. Råvaror används för att bygga olika byggnader, som sedan ger poäng åt spelarna.
Det färggranna spelet erbjuder "resource management" med högt tempo och stenålderstema.

Innehåll:
Spelbräde
4 spelarbräden
68 resurspjäser av trä
40 figurer av trä
8 träkuber(två storlekar)
53 matbrickor
28 byggnadsbrickor
18 verktygsbrickor
Startspelarmarkör
36 civilisationskort
7 tärningar
Tärningskopp av läder
Översiktsblad (A4-ark)
2-4 Spelare
60-120 Min
10+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Stone Age (Eng) i gruppen hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Spel-Marcus

  2019-10-18

  I detta väloljade strategispel, som utspelas under stenåldern, ska spelarna försöka försörja och utveckla sin stam med målet att samla så mycket poäng som möjligt (flest poäng vinner, såklart!). Spelmekaniken är klassisk arbetarplacering, dvs. spelarna skickar i turordning ut en eller flera stammedlemmar till en viss punkt på spelplanen och när de sedan hämtar hem dem får de ta del av vald punkts speciella fördel. Som extra krydda finns också olika byggnader som kan byggas, samt s.k. civilisationskort, som ger spelarna en omedelbar bonus samt är mycket viktiga för poängräkningen i slutet av spelet. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör Stone Age så bra. Spelet känns oerhört tight med viktiga val som hela tiden ska tas och svåra beslut som ska fattas. Det känns perfekt balanserat i fråga om antalet saker att välja på varje runda, det är varken för mycket eller för lite. Det är ett strategispel som är enkelt att lära men med ett perfekt djup, helt enkelt ett lättillgängligt strategispel för en bred målgrupp. Stone Age ser också oerhört bra ut med en mycket fin spelplan och fantastiska spelkomponenter. Medföljer gör dessutom en tärningskopp i skinn för optimal stenålderskänsla, världsklass rakt igenom. Regelboken är bra översatt, välskriven och pedagogisk, så att lära sig spelet är en enkel match. Det här är ett otroligt välgjort och solitt strategispel som garanterat kommer att leverera många minnesvärda spelkvällar. En klockren 5a!
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Åsa

  2017-01-25

  Riktigt trevligt och strategiskt familjespel! Klart, tydligt och kul! Tips! Nedan finns en bra youtube länk på hur spelet går till på svenska.https://m.youtube.com/watch...
  Var denna recensionen till hjälp?
  1 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Stone Age (Eng) i gruppen hos Spelexperten (325)
Stone Age (Eng)

Andra köpte även

Carcassonne (Swe)
2-5
Vi tipsar
Ett enkelt men klurigt brickspel!

Köp
Info
329 kr
Terraforming Mars (Eng)
1-5
Vi tipsar
Den röda planeten har börjat tämjas!

Köp
Info
418 kr
Pandemic (Eng)
2-4
Vi tipsar
Du och dina kompanjoner är medlemmar i en smittskyddsenhet.
Köp
Info
359 kr
Stone Age: The Expansion (Exp)
2-5
Vi tipsar
Expansion till Stone Age
349 kr
Catan (Swe)
3-4
Vi tipsar
Tänk dig tillbaka till tiden för de stora upptäcktsresorna:

Köp
Info
329 kr
Logga in