Crystal Palace

I lager
Artnr: FEU63565
579 kr
Antal: 
Köp
Ta rollen som en nation vid  världsmässan i London (1851) och skapa uppmärksamhet med spektakulära uppfinningar och stöd från kända och mäktiga människor.
Crystal Palace är ett tärningsplaceringsspel där spelarna själva bestämmer tärningarns läge i början av varje omgång. Ju högre nummer, desto bättre - men det har ett pris. Under spelet placeras tärningar på åtta handlingsplatser (Patent Office, Reform Club, London Times, Port of London, Waterloo Station, British Museum, Bank of England, Westminster) i en tävling om de bästa resurserna, patent, och hjärnor.

I en värld av lite konstiga uppfinningar kommer du att träffa människor som Phileas Fogg, Levi Strauss och Amelia Edwards och uppfinna prylar som tankemaskinen, ölglasdisken eller klimatväxlaren.
2-5 Spelare
60-150 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (1)
 • 5 Betyg på Crystal Palace i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Björn

  2019-12-11

  Härligt ''udda'' och uppfriskande dice placement-spel med en rejäl dos delikat interaktion. Spelet utspelar sig under den första världsutställningen i London 1851, och man respresenterar varsin nation och ska stånga sig fram till så mycket berömmelse det bara går. Spelplanen är uppdelad på åtta separata sektioner (platser i London) där man gör olika actions för att samla resurser etc. Så långt inget konstigt. Spelet pågår i fem rundor (motsvarar tiden 1849-1851 som leder upp till utställningen). I varje runda börjar man med att i hemlighet välja vad ens 4-6 tärningar ska visa. Ju högre desto bättre, men sen måste man betala totalsumman som tärningarna visar. Sedan turas man om att placera ut sina tärningar en efter en på sektionerna som sedan avgör vem som får plocka/välja vilket kort/poängbricka/etc och i vilken ordning (högst får välja först, och i andra hand vem som lagt tidigast). Fullständigt underbar interaktion och ''mind games'' i hela placeringsfasen då allas tärningar är öppen information efter att alla har gjort sina val. Vem kommer lägga vad och när, och på vad? Behöver jag lägga min 6:a direkt för att säkra kort X, eller kan jag vänta tills jag ser vad de andra gör? Och var kommer jag undan med en 1:a eller 2:a men ändå får nåt skapligt? osv osv. Man är på helspänn hela tiden. Och så det vrickade temat på det.. man samlar på glödlampor och dagstidningar bland annat! Gotta love it. Rekommenderar Heavy Cardboard:s playthrough på youtube om man vill få sig en bra känsla för hur spelet går till och känns. Citat från deras eftersnack: ''I don't even smoke, and I still need a cigarette''.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Crystal Palace i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (FEU63565)
Crystal Palace

Se fler varor

In the Hall of the Mountain King: Cursed Mountain (Exp.)
1-5
Vi tipsar
Du har återvänt till ditt förfädershem men de mörka krafterna s...
Köp
Info
95 kr
Ion: A Compound Building Game
2-7
Vi tipsar

Nyhet

Samla jonkort och ädelgaskort för att skapa uppsättningar av förenin...
Köp
Info
225 kr
Temple Rush (Swe)
2-4
Vi tipsar
Tävla i den årliga tävlingen för att bygga de forntida templen i ett...
Köp
Info
259 kr
Crazy Eggz (Swe)
2-4
Vi tipsar
Ett äggzellent spel!
Köp
Info
199 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 44 x 68 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Small.
Köp
Info
35 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Standard.
Köp
Info
45 kr
Geekbox - Regular
Vi tipsar
Den revolutionerande lagringslösningen för markörer, tärningar, bric...
Köp
Info
44 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 59 x 92 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 ej bländande sleeves i storleken Large.
Köp
Info
25 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 57 x 89 mm
Vi tipsar
100 st sleeves i storlek Medium.
39 kr
Logga in