Port Royal (Swe.)

Port Royal (Swe.)

I lager
139 kr
Antal: 
Ett slugt kortspel
Hamnen i Port Royal sprudlar av liv och rörelse och du hoppas på att göra ditt livs affär. Om du tar allt för stora risker finns dock möjligheten att ditt lastrum förblir tomt. Glöm inte att du kan investera din vinst, vinna guvernörernas och amiralernas välvilja samt anlita olika specialister som hjälper dig nå ditt mål. Ära, rikedomar och berömmelse väntar på dig!

Port Royal är ett roligt och enkelt kortspel i vilket spelarna strävar efter att bli den mest framstående kapteten i Karibiens hamnar. Spelet innehåller fyra olika korttyper, fartyg, personre, skattehöjningar och expeditioner. Baksidan på samtliga kort fungerar som valuta i spelet.

I spelets början får varje spelare 3 guldmynt. På spelarnas tur skall de lyfta kort ur en korthög och placera dem i mitten av bordet (hamnen). De lyfter så många kort som de önskar ELLER tills det finns två likfärgade fartyg i hamnen, vilket innebär att spelarens tur tar slut och turen går vidare. Ifall spelaren väljer att sluta dra kort innan detta händer går spelet vidare till den andra fasen.

I den andra fasen får den aktiva spelaren (d.v.s. spelaren vars tur det är) ta kort ur hamnen. Antalet kort som får tas beror på antalet olikfärgade fartyg som finns i hamnen. För 0-3 fartyg får spelaren ta ett kort, för 4 olikfärgade fastyg får spelaren två kort och ifall det finns 5 olikfärgade skepp i hamnen får spelaren ta tre kort. Efter att den aktiva spelaren valt sina kort från hamnen har de övriga spelarna möjlighet att ta kort ur hamnen, dock under förtusättning att de kan kompensera den aktiva spelaren med ett guldmynt.

Olika korttyper har olika inverkan på spelets gång. Fartyg ger spelarna pengar, specialister ger vinstpoäng och olika specialförmågor. Skattehöjningar bidrar med spänning till spelet och expedtioner ger ytterligare förutsättningar för att förtjäna vinstpoäng.
Port Royal (Swe.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (353)
Port Royal (Swe.)
Regelspråk: Svenska, Danska, Finska, Norska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 2-5
Speltid: 20-50 min
Artnr: 353

omdömen (3)

3 omdömen
Olof 2019-09-20

Kul kortspel som går fort att spela. Har en ganska beroendeframkallande känsla, man vill sällan bara spela ett parti. Perfekt resespel oxå!

Sandra 2019-09-19

Köpte detta på impuls för att jag ville ha med mig ett spel när jag skulle träffa mina vänner och ta ett glas vin, det var ju lätt att ta med sig. Men det blev en sån fullträff att det är det vi spelat mest av alla spel vi har, och vi har en del. Tröttnar aldrig. Rekommenderas!

Mohammed 2018-10-16

Ett riktigt roligt spel som man bara vill spela om och om igen! det är ett verkligen "stort" spel som är i ett litet paket. Ett riktigt prisvärt spel helt enkelt!

Visa fler

Se fler varor

Eclipse: Shadow of the Rift (Exp.)
Ett uråldrig uppror har slagits ner.
279 kr
Pearls
In Pearls, players dive for valuable pearls, then try to sell them at local markets.
145 kr
Exit: The Game - Spöktåget (Swe)
Sugen på en åktur på spöktåget?
179 kr
Coloretto+
Roligt och enkelt kortspel!
135 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm
100 st sleeves i storlek Standard.
45 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 64 x 89 mm
50 sleeves storlek: Standard Card Game 63,5 x 88 mm
29 kr
Sleeves Arcane Tinmen - 57 x 89 mm
100 st sleeves i storlek Medium.
39 kr
Port Royal Expansion (Swe.)
Port Royal expansion är en expansion för Port Royal (Nordic edition).
129 kr

Artiklar som du besökt

Port Royal (Swe.)
Ett slugt kortspel
139 kr