7 Wonders: Babel (Eng.) (Exp.)

309 kr
En expansion som innehåller två nya delar för användning till grundspelet 7 Wonders
7 Wonders: Babel inkluderar två nya delar för användning till grundspelet 7 Wonders. Dessa kan användas individuellt eller kombineras valfritt med någon av de övriga expansionerna.

Under ena halvan av 7 Wonders: Babel drar spelarna quarter-circle tiles i början av spelet innan något annat dras. Varje tile skildrar en lag som påverkar alla spelare, om den spelas ut. Exempelvis att alla single resource cards ger obegränsad mängd resources varje runda, eller att segrare i military conflicts vinner mindre poäng än normalt.

Under spelet, har spelarna nu ytterligare ett val att tillgå när ett kort slängs. Istället för att få tre coins, placerar de en av dessa tiles i den nästa tillgängliga ytan på "circular display". Lagen på denna tile fortsätter att vara aktiv genom hela spelet, eller tills effekten är avverkad. Till exempel, om en femte tile skulle läggas ut, så placeras denna ovanpå den första tile som spelades ut. I slutet av spelet, får spelarna poäng baserat på hur många tiles som de lade ut.

Under andra halvan av 7 Wonders: Babel, slumpas ett av fem law cards fram i början av varje tidsålder, och ett antal tokens läggs ovanpå detta kort - motsvarande antalet spelare. Detta kort (law card) påtvingar en skatt på spelare som vill spela kort av en specifik färg. När en spelare betalar denna skatt, tar denne en token från detta law card. I slutet av tidsåldern, om all tokens blivit tagna, då mottar spelarna en bonus (vilket anges på kortet) för varje token de har. Om tokens finns kvar på kortet, får varje spelare utan token ett straff.

Precis som kostnaden för varje kort ökar i varje tidsålder, så ökar mängden resurser (resources) som det krävs för att betala denna skatt.
7 Wonders: Babel (Eng.) (Exp.) i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Expansioner hos Spelexperten (AMD7BAUS01)
7 Wonders: Babel (Eng.) (Exp.)
Regelspråk:Engelska
Ålder (från):10 år
Antal spelare:2-7
Speltid:40 min

omdömen (0)

0 omdömen

Se fler varor

Gloom in Space
Space is the worst - empty, black, airless, aw...
225 kr
Bamse Jätte-Memo
Detta Memo med jättestora brickor spelas ...
125 kr
Star Realms: Crisis - Bases & Battleships (Exp)
Expansion till Star Realms med nya skepp
39 kr
Tiny Epic Zombies
Based on the mode of play, you will either pla...
249 kr

Andra köpte även

Civilization: A New Dawn
Sid Meier's Civilization: A New Dawn is a stra...
448 kr
Citadels (Swe.)
Bygg en medeltida stad lämplig för e...
259 kr
Ticket To Ride Europe
Upplev glädjen i ett järnvägs&#...
345 kr
När då då?
Vad minns du mest och bäst av stort och s...
288 kr

Artiklar som du besökt

7 Wonders: Babel (Eng.) (Exp.)
En expansion som innehåller två nya ...
309 kr