Corinth

Corinth

I lager
249 kr
Antal: 
Under en glödande sol på 400-talet f.Kr. kommer handlare från alla hörn av Medelhavet till Korinth för att sälja sina varor.
Persiska mattor, kretensisk olivolja, romerska druvor och egyptiska kryddor är mycket uppskattade av handlare. Spelare har några veckor på sig att säkra sin plats i Corinths historia som dess mest kunniga handlare!

Corinth är ett roll-and-write-spel som liknar en tärningsversion av brädspelet Yspahan. I början av en runda kastar den aktiva spelaren nio tärningar, placerar sedan tärningara med det högsta värdet på guldutrymmet högst upp i diagrammet och börjar sedan placera tärningar från botten av diagrammet uppåt, med varje värde på tärningarna på en separat nivå.

Den aktiva spelaren tar alla tärningar på en nivå, följt av handlingen associerad med den nivån. Den översta nivån ger spelaren lika många guld som antalet tärningar de tog; den nedre nivån ger getter istället för guld; och mellannivåerna tillåter spelaren att leverera varor till ett antal marknadsstånd som motsvarar tärningarna.

Den aktiva spelaren kan spendera guld för att rulla upp till tre extra gula tärningar och därmed öka oddsen för att få ta en önskad nivå; om den aktiva spelaren inte tar någon av dessa gula tärningar tas de bort från spelet, vilket hindrar andra från att dra nytta av spelarens utlägg.

Du kan spendera guld eller getter för att bygga byggnader som ger dig bonusförmågor som att samla in ytterligare två guld när du samlar in guld eller flytta förvaltaren upp till två utrymmen.

Efter 16-18 rundor slutar spelet och du räknar poäng för levererade varor, utrymmen besökta av förvaltaren, byggda byggnader och getter och guld kvar.
Corinth i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (DOW8801)
Corinth
Regelspråk: Engelska
Ålder (från): 8 år
Antal spelare: 2-4
Speltid: 20-30 min
Artnr: DOW8801

omdömen (1)

1 omdömen
Victoria 2019-07-03

Det ser svårare ut än vad det är. Snabbspelat tärningsspel med en twist. Man fastnar lätt och vill gärna spela fler gånger.

Visa fler

Se fler varor

Small World: River World (Exp.)
Upptäck nya kartor fyllda med vattenregioner som hemsöks av hänsynslösa pirater.
258 kr
Ticket to Ride: Play Pink (Exp.)
Mer än bara rosa tåg!
75 kr
Memoir '44: The Battles of Khalkhin-Gol (Exp.)
Battle Map-serien uppmuntrar lagspel. Varje karta har terräng, hinder och enhetspositioner f&...
219 kr
Ticket To Ride (Swe)
Ta med familjen på ett tågäventyr i USA.

339 kr

Andra köpte även

Village Green
Det är vårens första dag, och det är bara en sak som alla tänker på ...
235 kr
Exit: The Game - The Forgotten Island
Det börjar som en idyllisk segelutflykt men slutar med en fasansfull storm.
179 kr
Calico
Calico är ett pussligt spel om brickläggande med lapptäcken och katter
379 kr

Artiklar som du besökt

Corinth
Under en glödande sol på 400-talet f.Kr. kommer handlare från alla hörn av Med...
249 kr