Tiny Towns

I lager
Artnr: AEG7053
495 kr
 
Köp

Du är borgmästaren i en pytteliten stad i skogen där de mindre skogsdjuren har skapat en civilisation gömd för rovdjuren

Detta nya land är litet och resurserna är knappa, så du tar det som erbjuds och säger aldrig nej till byggmaterial. Planera listigt och konstruera en blomstrande stad och låt den inte fyllas upp av bortkastade resurser. Vem som än bygger den mest framgångsrika pyttestaden vinner!

I Tiny Towns representeras din stad av ett rutnät på 4x4 där du placerar ut resurskuber i specifika arrangemang för att konstruera byggnader. Varje byggnad ger victory points (VPs) på ett unikt sätt. När ingen spelare kan placera ut mer resurser eller konstruera några byggnader, tar spelet slut, och alla rutor utan en byggnad är värda -1 VP. Spelaren med mest VP, vinner!

1-6 Spelare
45-60 Min
14+ År
Engelska
 • Recensioner (2)
 • 5 Betyg på Tiny Towns i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten
  Skriv ett omdöme
  Madswagger

  2022-03-10

  Härlig inbjudande design som lockar stora som små. 7-åringen kom in i reglerna snabbt och tyckte det var roligt att lägga de färgade kuberna i mönster för att bygga ut sin stad. Efter att ha testat grundspelet ett par gånger så tar en match runt 45 minuter. Spelet känns originellt i sitt utförande och det ska bli kul att testa expansionerna! Enda spelmässiga nackdelen med Tiny Towns är att om man planerar fel så kan spelet ta slut en stund före de andra spelarna. Men detta uppvägs av spelets i övrigt härliga stil och karaktär!
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Ulrihca Malmberg

  2021-11-16

  Det här är ett favoritspel som även de mindre spelroade i familjen tycker om. Reglerna är relativt lätta att sätta sig in i, och eftersom man får olika poängkriterier i varje spel som ska uppnås, så blir spelvariationen också stor. Det är mysigt att pyssla med sitt personliga bräde och placera ut kuber som utifrån mönster som anges på de gemensamma byggnadskorten sedan kan bytas ut mot aktuell byggnad. Beroende på hur byggnaderna placeras ut på ditt bräde kan sedan olika mycket poäng uppnås vid spelets slut. Dock får inte byggnader flyttas när de väl är placerade, vilket innebär att en byggnad kan låsa en ruta på brädet som medför att du inte kan konstruera de mönster som du skulle önska för att få ytterligare byggnader att placera ut. Spelaren på tur bestämmer vilken färgkub som ska plockas och då gör alla spelare det, vilket innebär att alla spelare är involverade i allas drag, så det är ingen onödig väntetid. Det är också här det blir strategiskt lurigt - vilken ruta ska jag placera byggnaden på för att i slutändan få så många poäng som möjligt, men ändå inte låsa in mig så att jag riskerar att få tomma rutor vid spelets slut som ger poängavdrag? Eller varför inte välja en färg på kuben som motståndarna verkligen INTE vill ha? Samtidigt har alla spelare ett eget personligt och hemligt uppdrag som kan ge bonuspoäng om det uppfylls. Ett spel som rekommenderas varmt, har 7,3 i betyg på Boardgamegeek (vilket är bra) och kan även spelas solo om man vill. Det finns även expansioner, men de har jag inte testat ännu. Jag vet dock att dessa har ännu högre betyg, så jag gissar att det kan vara värt att investera i dessa.
  Var denna recensionen till hjälp?
  0 | 0
  Visa fler
Vi tipsar
Tiny Towns i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Strategispel hos Spelexperten (AEG7053)
Tiny Towns
Tiny Towns

Se fler varor

War Chest: Nobility (Exp.)
2-4
Vi tipsar
Den gamla generalen återvände till kungariket på kvällen innan dess ...
Köp
Info
285 kr
Cascadia (Eng)
1-4
Vi tipsar
Årets vuxenspel 2023!
Köp
Info
399 kr
Sheepy Time
1-4
Vi tipsar
Du är ett av drömfåren, fåren som folk räknar för att kunn...
Köp
Info
399 kr
Cat Lady: Box of Treats (Exp.)
1-6
Vi tipsar
Nya utmaningar väntar på dig och dina kattälskande vänner i Cat Lady...
Köp
Info
195 kr
Cthulhu Gloom: Unpleasant Dreams (Exp.)
2-6
Vi tipsar
Upplev drömländernas under och fasor.
Köp
Info
168 kr

Andra köpte även

Sleeves Arcane Tinmen - 63 x 88 mm Non-Glare
Vi tipsar
50 sleeves i storleken Standard.
Köp
Info
45 kr
#Presentinslagning#
Vi tipsar
Presentinslagning av din order enligt överrenskommelse.
Köp
Info
30 kr
Geekbox - Slim
Vi tipsar
Den revolutionerande lagringslösningen för markörer, tärningar, bric...
Köp
Info
39 kr
Azul (Swe)
2-4
Vi tipsar
Är du den bästa kakelmästaren?
Köp
Info
379 kr
GameGenic Prime Sleeves Clear 54 x 80 mm
Vi tipsar
60 sleeves storlek: Catan (English)
Köp
Info
29 kr
Logga in