1848 Australia

I lager
Artnr: GMT2102
595 kr
 
Köp
Ta in Australien i järnvägsåldern
1848: Australien är ett semi-historiskt järnvägsspel. Det är baserat på spelet 1829 av Francis Tresham. Historiska begränsningar har, så långt det är möjligt, beaktats. På andra områden kommer historien att skrivas på nytt.

1848 har enkla mekanismer i basen. De gula, gröna, bruna och grå brickorna placeras på kartan för att bilda ett nätverk av rutter som förbinder stationer. Tågen gör tänkta resor från station till station och tjänar därmed pengar. Ju viktigare och viktigare stationer ett tåg besöker, desto mer pengar tjänar det till företaget och dess aktieägare.

Du och dina medspelare kommer att äga 6 privata företag, aktier i 8 offentliga bolag, samt aktier i Bank of England. De publika bolagen tillhör sina aktieägare. Den spelare som har flest aktier i ett företag är dess direktör och bestämmer vad företaget ska göra. Ni kommer att driva era företag, investera i andra, köpa bättre tåg och tävla om rutter. Vid slutet av spelet beräknar spelarna värdet på sina aktier och lägger till det värdet till sina rörelsevinster för att bestämma deras totala förmögenhet. Spelaren med störst rikedom vinner.

Komponenter:

1 Monterad kartbräde
5 ark med 100 brickor
9 Företagsmattor
82 Aktiecertifikat
6 Privata företagscertifikat
30 tågkort
1 Priority Deal-kort
1 paket spelpengar
1 regelbok
3-6 Spelare
200-240 Min
Engelska
  • Recensioner (1)
  • 5 Betyg på 1848 Australia i gruppen Nyheter hos Spelexperten
    Skriv ett omdöme
    Max

    2022-03-10

    Denna recension berör 1848 Australia. För att förstå vad detta spel handlar om behöver man förstå genrén 18xx i sin helhet. Titeln är endast en av många i 18xx genren som är någonstans mellan 150-200 titlar stor. Alla dessa titlar härstammar från Francis Treshams legendariska 1830: Railways and Robberbarons vilket var Francis andra 18xx titel. I en 18xx titel tar du som spelare dig rollen som riskkapitalist med järnvägsbranschen som spelplan. Du representerar kapitalismens fulast ansikte, där företagen likt mogna frukter är redo att plockas och förtäras i syfte att kamma hem så mycket pengar du personligen kan, och för att göra det hela än bättre så sker det vanligen på dina lika giriga och gnidna medspelares bekostnad! Varje titel är historiskt kopplade till ett land eller områdes utveckling av järnvägarna under artonhundratalet och framåt. Man börjar varje parti med en auktion för att köpa på sig fördelar i spelet genom småföretag med unika förmågor. Efter det följer en aktiemarknadsfas där du har möjligheten att köpa in dig i stora järvägsbolag som ger dig möjligheten att lägga spår och sätta ut stationer över spelkartan i syfte att skapa ekonomiskt gynnsamma rutter. Spelet kommer sedan att varvas mellan aktierundor och rälsbyggarrundor, där aktierundorna kantas av dramatik när spelarna turas om att försöka köpa ut varandra, dumpa slutkörda bolag på varandra eller förstöra varandras aktiekurser på diverse helruttna vis. Rälsbyggarrundorna bjuder istället på kamp över kartan där de bästa rutterna sällan kommer gratis... Just 1848 råkar vara min personliga favorit i skrivande stund. Det innehåller alla de svettiga, ångestfyllda moment man längtar efter att få dela med sina vänner, men också ett unikt inslag med ''The bank of England'' som kan erbjuda ditt företag lån för att klara av att köpa in exempelvis nya tåg, men erbjuder också den tveksamma vänligheten att helt enkelt ta ditt bolag i förvaltarskap och styra det för egen vinning om du själv råkat sätta bolaget för djupt i låneträsket. 18xx är brädspelens nästa nivå, välkommen =)
    Var denna recensionen till hjälp?
    1 | 0
    Visa fler
Vi tipsar
1848 Australia i gruppen Nyheter hos Spelexperten (GMT2102)
1848 Australia

Andra köpte även

T.I.M.E Stories
2-4
Vi tipsar
T.I.M.E Agency skyddar mänskligheten.
Köp
Info
369 kr
Exit: Pussel - Det Försvunna Templet
1-4
Vi tipsar
Exit: The Game kombinerat med pussel. Lägg pusslet, knäck gåtorna, l...
259 kr
Skyjo
2-8
Vi tipsar
Målet är att samla så få poäng som möjligt
Köp
Info
165 kr
Secret Hitler
5-10
Vi tipsar
Secret Hitler är ett dramatiskt spel med politiska intriger och svek satt i 30-tale...
699 kr
Hitster - Förläng Festen (Swe)
2-99
Vi tipsar

Nyhet

300 Extra Hits!


Köp
Info
399 kr
Logga in