Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Otrio

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-12-21
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Otrio är en intressant variant på tre i rad där upp till 4 spelare kan tävla om att vara den som först får tre spelpjäser i rad. Eller, det är inte en helt komplett beskrivning, då hela idén med Otrio är att man kan uppnå detta på flera olika vis, bl.a. genom att placera spelpjäser inuti varandra.
Spelarna har nämligen tre olika cirkelformade spelpjäser till sitt förfogande; en stor cirkel, en mellanstor samt en liten, cylinderformad pjäs. Tre av varje finns att tillgå (alltså totalt 9 st spelpjäser per spelare) och spelarna turas om att spela ut sina pjäser, en i taget, tills dess att någon fått en Otrio (tre i rad). En Otrio kan dock både vara tre spelpjäser av samma storlek i rad (vågrätt, lodrätt eller diagonalt), men det kan även vara tre i olika storlek i fallande ordning, eller till och med ett komplett set med spelpjäser inuti varandra (stor, mellanstor, liten).

Det här är ett spännande spel som ska spelas på 3 eller helst 4 spelare, då är det som allra bäst.
Jag tycker att hela behållningen och tjusningen i Otrio är att få tampas med 3 andra spelare och det tillför en väldigt intressant taktiskt dimension; ska jag "slösa" en spelpjäs (utplacerade spelpjäser får nämligen inte flyttas när de väl spelats ut!) för att blockera min motståndare, eller spela offensivt och hoppas att någon annan blockerar? Det gäller med andra ord att vara vaksam på vad fler än 1 spelare pysslar med, ett välkommet inslag i denna typ av spel som känns fräscht och nyskapande.
Otrio är väldigt enkelt att lära sig och går tämligen fort att spela, det är ett lättsamt och trevligt strategispel som helt klart är värt att spana in om man är ett fan av denna typ av spel.
Helt enkelt en stark 3a!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping