Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Colt Express (Eng.)

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-03-22
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Colt Express är ett kaosartat spel där spelarna tar sig an rollerna som banditer i vilda västern.
Det hela utspelas ombord på ett tåg som banditerna försöker råna, samtidigt som de ska akta sig för sheriffen som också finns ombord. Den bandit som har fått ihop det största rånbytet efter 5 spelade omgångar är den som slutligen står som segrare.

Spelet har två enkla faser; den första är en planeringsfas där spelarna i medsols ordning spelar ut handlingskort, som anger vilken handling spelarna ämnar utföra i den andra fasen, själva actionfasen. Varje spelare har tio olika handlingskort och drar varje omgång sex av dessa till sin hand. Vilka handlingar man kan utföra just denna runda är alltså helt upp till vilka kort man har fått på handen. Dock är det inte alltid så enkelt, för till saken hör också att kulorna viner friskt runt banditerna, då ens medspelare konstant försöker skjuta på dig. Varje gång du blir skjuten får du ett s.k. kulkort av den motspelaren som sköt, som ska blandas in i högen med handlingskort. Då dessa kort är värdelösa som handlingskort är deras enda funktion att begränsa antalet handlingar för motspelarna och därmed förstöra för dem. För har du t.ex. dragit en hand full av kulkort från din hög med handlingskort, ja då blir du helt enkelt tvungen att dra tre nya kort istället för att spela ut ett kort under din tur och får därigenom i princip stå över den omgången. Ett utmärkt sätt att jävlas med sina motspelare med andra ord.
Den fantastiska spelplanen i Colt Express är värd ett extra omnämnande då den består av ett faktiskt, tredimensionellt tåg! Här kan spelarna fritt flytta sina banditer och sheriffen fram och tillbaka i tågets vagnar och även uppe på taket. Tillverkarna har dessutom varit så bussiga att skicka med lite rekvisita också, i form av kaktusar och stenar, ett initiativ som vi applåderar.

Det är svårt att betygsätta Colt Express. Det är ett riktigt roligt och kaosartat spel när det är som bäst. Men just kaoset och den stora mängden slump gör också att det kan kännas frustrerande periodvis. Gillar du spel där minutiös planering och taktik premieras så är detta inte rätt spel för dig. Som bäst är det om man tar det för vad det är och har klart för dig vad man får och inte får i fråga om spelupplevelse. Colt Express är snyggt, snabbt, lättsamt och humoristiskt men inte särskilt djupt i fråga om taktik. Med andra ord ett utmärkt partyspel och ett perfekt spel för en lättsam spelkväll med familjen och vännerna. En mycket stark 3a!
2016-02-24
Recensent: Spelglädje
Vi har recenserat Colt Express på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping