Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Zombie 15'

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2014-12-04
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Zombie 15 kämpar ett gäng tonåringar mot en zombiehord utan dess like. Brädspel med zombietema finns det flertalet av, det som är unikt just här är att man endast har 15 minuter på sig att klara uppdragen, därav namnet Zombie 15. I spelet medföljer en CD-skiva som både talar om när nya zombies dyker upp och hur mycket tid som är kvar av uppdraget. Lite stämningsmusik finns också i bakgrunden för att stressa ytterligare. Det finns tre olika spår på skivan, ett för varje svårighetsgrad. Spelet har en story att följa om man så vill och denna spelas över flera olika scenarier. Man kan också skapa sina egna scenarier. Spelarna kan välja mellan ett gäng olika karaktärer som alla har sina specialegenskaper, det finns också en uppsjö av vapen och diverse andra prylar att hitta på vägen. Spelplanen består av flera mindre dubbelsidiga brickor och byggs ihop innan scenariot kan ta sin början.
När man så har valt karaktärer och byggt upp spelplanen för just det scenario man vill spela, då är det bara att hålla i hatten och försöka hänga med, för Zombie 15 är en brädspelsåktur utöver det vanliga. Här finns inget utrymme för seghet och funderande, här ska det kastas kort, hittas nya kort och fattas snabba beslut, allt i ett rasande tempo. Zombierna anfaller från alla håll och kanter (det finns 100st zombieminiatyrer i förpackningen!) och det gäller att hela tiden leta efter nya vapen att försvara sig med då de snabbt får slut på ammunition eller går sönder. Spelarna vinner och förlorar tillsammans då alla spelare måste klara sig till den sista brickan på spelplanen för att klara uppdragen.

Detta är ett väldigt speciellt spel som inte kommer att passa alla sällskap. Att ha ett intresse för zombies i allmänhet gör givetvis spelet mer tilltalande, men spelets tema är ändå inte det primära här. Det är spelmekaniken med soundtrackets tidsbegränsning och oerhörda stressmoment som både gör Zombie 15 så roligt och som också kan tänkas avskräcka vissa spelare. Att spela sällskapsspel med en rejäl dos stress hängande över sig är inte för alla och man ska ha klart för sig vad man får när man införskaffar detta spel. Det är ingenting man plockar fram på släktträffen eller på julaftonskvällen. Samtidigt är det just stressmomentet som gör Zombie 15 till den roliga upplevelse det faktiskt är.
Det är också ett lättlärt och enkelt spel, reglerna är logiska och striderna är väldigt enkla.
Snabbspelat är det dessutom, då ett uppdrag som bekant tar max 15 minuter. Något som dessvärre kan ta mer tid är att göra i ordning själva uppdraget som ska spelas, då rätt brickor ska hittas för att bygga ihop den aktuella spelplanen där diverse föremål och givetvis också spelets alla zombies ska spridas ut (ju fler spelare man är desto fortare går dock denna procedur). Detta kan säkert avskräcka en del spelare, men har man bara lite tålamod och kan ta sig förbi den tröskeln så blir man rikligt belönad, då Zombie 15 är ett väldigt underhållande och annorlunda spel som aldrig blir långsamt och tråkigt. Det är dessutom väldigt roligt på endast 2 spelare.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping