Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Stone Age (Eng.)

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-11-14
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I detta väloljade strategispel, som utspelas under stenåldern, ska spelarna försöka försörja och utveckla sin stam med målet att samla så mycket poäng som möjligt (flest poäng vinner, såklart!). Spelmekaniken är klassisk arbetarplacering, dvs. spelarna skickar i turordning ut en eller flera stammedlemmar till en viss plats på spelplanen och när de sedan hämtar hem dem får de ta del av vald plats speciella fördel. Som extra krydda finns också olika byggnader som kan byggas, samt s.k. civilisationskort, som först ger spelarna en omedelbar bonus och som senare dessutom spelar en avgörande roll i poängräkningen i slutet av spelet.

Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör Stone Age så bra. Spelet känns oerhört tight med viktiga val som hela tiden ska tas och svåra beslut som ska fattas. Det känns perfekt balanserat i fråga om antalet saker att välja på varje runda, det är varken för mycket eller för lite. Det är ett strategispel som är enkelt att lära sig men som besitter ett perfekt taktiskt djup. Det är helt enkelt ett lättillgängligt strategispel för en bred målgrupp. Stone Age ser också oerhört bra ut med en mycket fin spelplan och fantastiska spelkomponenter. Medföljer gör dessutom en tärningskopp i skinn för optimal stenålderskänsla, världsklass rakt igenom. Regelboken är bra, välskriven och pedagogisk, så att lära sig spelet är en enkel match.
Det här är ett otroligt välgjort och solitt strategispel som garanterat kommer att leverera många minnesvärda spelkvällar. En klockren 5a!
Logga in för att lämna en kommentar.Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping