Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Fireteam Zero

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-06-21
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Fireteam Zero kan upp till 4 spelare ta sig an rollerna som en specialstyrka under andra världskriget och kämpa mot oändliga horder av monster för att slutligen rädda världen från ondskan. Det hela spelas i ett kampanjläge bestående av 9 uppdrag, som samtliga ska avklaras innan spelarna till slut står öga mot öga med spelets slutboss. Man vinner och förlorar tillsammans och alla spelare måste vara vid liv när uppdragen slutförs, vilket gör spelet svårt. Ibland väldigt svårt. Detta är dock på intet sätt ett minus, det bäddar istället för en stimulerande och spännande upplevelse att försöka klara av hela spelets kampanj.

Fireteam Zero ryms i en fullkomligt gigantisk låda och innehåller mängder av tjusiga figurer och kort. Men låt inte den jättelika lådan avskräcka, för däri döljer sig ett väldigt bra spel som faktiskt har en enkel spelmekanik. Det är i grund och botten ett enkelt spel med få regler som är lätta att lära sig. Dock är regelboken rörigt upplagd och lite krångligt skriven på sina ställen, vilket kan göra spelet svårare att lära sig än det egentligen behöver vara. Spelarna gör sina drag i turordning, sen gör monstren sina drag och till sist kommer det nya monster. Enkelt.
Fireteam Zero är inte lika engagerande i den historia det vill berätta som t.ex. Mansions of Madness och kan kännas aningen tunt i jämförelse med liknande spel. Det är helt enkelt ett lättsamt actionspel där fokus ligger på just striderna och på samarbetet. Det har också flera fina och smarta spelmekaniska idéer och lösningar samt tillräckligt med innehåll för att man ska vilja spela igenom hela kampanjen, gärna flera gånger. För det är roligt att spela igenom uppdrag man redan klarat, något som inte alltid är en självklarhet i liknande spel, detta är såklart ett stort plus. Spelet blir roligare ju fler man är som spelar men är också väldigt roligt på endast två spelare.

Fireteam Zero är snabbt, smart, enkelt och actionfyllt och ett utmärkt spel om man söker efter ett strategiskt actionspel. Miniatyrerna och spelets artwork håller genomgående hög klass och här finns många timmars underhållning att sätta tänderna i.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping