Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Betrayal at House on the Hill

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-02-13
Recensent: anette1992
Min favorit när det kommer till brädspel! Varje omgång är helt unik och det är lagomt avancerat för att vara spännande och engagerande, både för vana spelare och nybörjare. Perfekt för de som gillar skräck, sci-fi och allt där emellan.
2015-06-30
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I detta spännande spel ska spelarna till en början utforska en hemsökt gammal herrgård tillsammans. Alla hjälps åt att upptäcka nya rum i herrgårdens tre våningar, hitta diverse föremål, utveckla sina karaktärer och trigga olika händelser (allt detta görs genom kort som dras då nya rum upptäcks).
Förr eller senare kommer dock en av spelarna att drabbas av en obeskrivlig ondska, såsom t.ex. att bli besatt eller drabbas av en hemsk förbannelse och förråda de andra spelarna, varpå spelet omedelbart förvandlas till en kamp på liv och död mellan förrädaren och de övriga spelarna!
Detta kallas för The Haunt och beroende på vilka omständigheter som rådde just då The Haunt triggades så kommer spelarna att få spela olika scenarier med olika mål och bakgrundshistorier (detta avläses enkelt med hjälp av en smidig tabell i regelhäftet). Nästa steg är att hjältarna och förrädaren nu tar varsin bok och delar på sig, medan man läser vad målet är för just mig/oss.
Inget av de olika lagen har med andra ord en aning om vad motspelaren/motspelarna ska göra för att vinna spelet, vilket tillför ytterligare spänning. Sedan brakar helvetet löst och spelarna gör vad de kan för att antingen ta kål på varandra eller klara sina respektive uppdrag (eller både och). Den sida som först uppfyllt sitt mål vinner således spelet.

Det här är ett spännande och relativt snabbspelat spel som bör passa många sällskap. Det är mer avancerat än ett traditionellt sällskapsspel, men fortfarande tillräckligt lättillgängligt för de flesta vuxna. Det kräver dock att man har någorlunda goda kunskaper i engelska då reglerna och de häften som innehåller alla olika haunts endast är på engelska. Och eftersom förrädaren och hjältarna inte gärna kan hjälpas åt att läsa varandras storys och mål så behöver båda sidor ha lite koll på engelskan. I övrigt är reglerna enkla och logiska. I spelet medföljer inte mindre än 50 st. olika haunts, vilket ger ett väldigt högt återspelsvärde. En annan sak som ytterligare höjer återspelsvärdet är att herrgården man utforskar aldrig ser likadan ut två gånger, då hela spelplanen består av brickor som slumpvis dras varje gång ett nytt rum upptäcks. Detta, kombinerat med alla olika haunts, ger en ny herrgård och en ny upplevelse varje gång. Att spelarna i början av spelet faktiskt inte har en aning om vad spelomgången går ut på och vem som kommer att försöka förråda gruppen är ännu en ingrediens som jag verkligen gillar. Som kuriosa kan också nämnas att spelet innehåller färdigmålade miniatyrer som föreställer spelets hjältar, vilket ger spelet ytterligare liv och charm.
Kombinationen av lättillgänglighet, spänning och många olika historier att uppleva gör Betrayal at house on the hill till ett väldigt bra spel som definitivt kan vara att föredra framför tyngre varianter av liknande spel, som oftare innehåller betydligt mer regler, kort och komponenter.
2015-04-26
Recensent: Spelglädje
Vi har recenserat Betrayal at house on the hill på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
Logga in för att lämna en kommentar.Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping