Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Fringo

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2015-10-20
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Fringo är ett frågespel som spelas i lag, där det inte gäller att svara på så många frågor som möjligt. Istället får man svaret och ska formulera frågor till sina medspelare så att de kan lista ut vilket svar det är som eftersöks, givetvis under tidspress (30 sekunder, timglas medföljer). Varje runda utses en i laget till frågeställare och dennes uppgift är nu att ställa listiga frågor till sina lagmedlemmar så att de kan gissa svaret på kortet som dragits. Vid spelets början får varje lag ett litet spelbräde med 20 rutor på. Det finns 5 st frågekategorier (Sport, Historia, Jorden runt, Djur & Natur och Känd/Okänd) och i rutorna på lagens spelbräde finns namnen på de olika frågekategorierna.
För varje rätt svar inom en kategori så får man placera en liten bricka med en glödlampa på respektive ruta på sin spelplan. När så ett lag lyckats täcka alla sina rutor på spelbrädet med en glödlampa har de vunnit spelet!

Det här är ett kul frågespel som påminner en hel del om "Med andra ord", med skillnaden att man här ska ställa frågor för att få fram svaren, inte säga påståenden. Just påståenden slinker dock lätt ur när man försöker formulera bra frågor till sina stackars lagkamrater och man får verkligen bita sig i tungan och tänka till för att formulera så bra frågor som möjligt samt undvika dessa påståenden. Det går också relativt fort att spela och man spelar gärna flera rundor under en kväll. En rolig twist med spelet är att man inte behöver vara superallmänbildad och inte kunna en svaren på en massa krångliga frågor, det räcker ju faktiskt långt att själv vara lite finurlig och ställa rätt frågor till sina medspelare, vilket jag tycker gör det till ett mer lättillgängligt frågespel än många andra och definitivt är till dess fördel. En annan rolig detalj är att varje spelbräde har olika antal av varje frågekategori som ska besvaras för att man ska kunna vinna, vilket gör att man kan välja ett spelbräde som ger t.ex. de sportintresserade en liten fördel.
Fringo bör passa de flesta sällskap finfint och det fungerar alldeles utmärkt som både party- och frågespel.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping