Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Quadropolis

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-12-02
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Quadropolis är spelarna borgmästare i varsin stad och deras uppgift är att bygga upp sina städer med hjälp av brickor som slumpas fram under fyra spelrundor. Spelbrickorna ligger uppvända på ett gemensamt spelbräde och spelarna skickar i turordning ut sina arkitekter för att hämta hem brickor till sina egna spelbräden. Dessa brickor representerar olika typer av byggnader som spelarna kan bygga i sin stad. Dessa byggnader är i sin tur värda olika mycket poäng, beroende på hur de placeras i förhållande till varandra på spelbrädet . Vill du bygga bostadshus? Gör det, men tänk då också på att invånarna kommer att vilja ha vackra grönområden i närheten för att trivas (och för att du ska få mer poäng). Vill du satsa på att bygga fabriker? För all del, men se då också till att bygga hamnar och affärer i närheten. De flesta byggnader ska också försörjas med energi samt innehålla olika många människor för att kunna fungera och räknas som poänggivande vid spelets slut.

Quadropolis är ett väldigt roligt och tilltalande spel som träffar rätt direkt. Det är genuint underhållande och det är något muntert över hela skapelsen som andas spelglädje. Det är också ett oerhört snyggt spel, där komponenterna och brickorna är väldigt färgglada och fina. Regelboken är också den väldigt tjusig samt enkelt skriven och pedagogiskt upplagd med bilder, det går oerhört fort att lära sig och att sätta igång att spela. Det är som allra bäst på 4 spelare men väldigt roligt även på 3 spelare. Vad som också är glädjande är att det är väldigt roligt även på endast 2 spelare, något som alltid är välkommet för paren som inte lyckas hitta den där tredje spelaren som många gånger krävs i strategispel.

Quadropolis är inte det absolut djupaste strategispelet på marknaden men det är heller inte meningen, det innehåller absolut ett bra taktiskt djup utan att man som spelare drunknar i val och en spelomgång tar lagom lång tid att genomföra. Det är helt enkelt ett väldigt lättillgängligt, väldigt roligt, snyggt och enkelt strategispel som bör passa de flesta sällskap bra.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping