Game of Thrones: Westeros Intrigue

89 kr
Hovliga intriger vid King's Landing i detta snabba kortspel
Game of Thrones: Westeros Intrigue är ett kortspel med snabbt tempo och hovliga intriger, skapat av den välkände spelskaparen Reiner Knizia. Varje spelomgång består av en serie av rundor, där du och dina motståndare spelar character cards i strävan efter att göra anspråk på The Iron Throne.

I varje runda, fullföljer du dina egna planer och försöker omintetgöra dina motståndares, genom att spela character cards. Varje runda, spelar du ut ett character card från din hand, som läggs till i hovet i King's Landing. Du kan avancera dina egna prospekt genom att spela ut character cards, men vissa regler styr exakt var du kan placera dina kort.

Det första character card som spelas ut måste läggas i en enskild rad, som bildar nedersta raden av hovet. När väl två kort ligger i rad, kan du spela ett kort i raden ovanför dessa. Kortet som läggs ut i den nya raden måste dock matcha House med det som ligger direkt under. I Game of Thrones: Westeros Intrigue, delas character cards upp mellan House Stark, House Lannister, House Baratheon och House Targaryen och varje spelare kan ha character cards från något av alla dessa Houses på hand.

Hovet (the Court) utvecklas varefter du och dina motståndare spelare ut kort, men en spelare kommer till slut upptäcka att den inte kan regelmässigt spela ut fler character cards. När detta sker, åker nämnd spelare ut ur spelet och rundan fortsätter. En spelrunda tar slut när ingen kan spela ut fler character cards och den som spelade ut det sista kortet vinner den rundan. I Game of Thrones: Westeros Intrigue spelar man lika många rundor som antalet deltagande spelare.

Om du vinner en runda i spelet, är belöningen att du får dra ett Iron Throne card, vilket tar bort en del av dina minuspoäng (penalty points). Dina motståndare däremot tilldelas ett minuspoäng för varje character card som man har kvar på hand. Genom spelets gång, får spelarna penalty points för kvarvarande kort på hand i slutet av rundan, och minskar dessa genom att vinna en runda och belönas med ett Iron Throne Card. Den spelare med minst penalty points i spelets slut, vinner.
Game of Thrones: Westeros Intrigue i gruppen SÄLLSKAPSSPEL / Kortspel hos Spelexperten (FHBO09)
Game of Thrones: Westeros Intrigue
Regelspråk:Engelska
Ålder (från):8 år
Antal spelare:2-6
Speltid:15-30 min

omdömen (0)

0 omdömen

Se fler varor

Star Wars: X-Wing 2nd Ed - Servants of Strife Squadron Pack (Exp.)
War! The Separatist Alliance has driven a spik...
349 kr
Sleeves FFG White (63,5 x 88 mm)
A perfect way to protect your LCG and other st...
29 kr
The Lord of the Rings: TCG - Passage Through (Exp.)
Nightmare Decks for The Lord of the Rings: The...
65 kr
Arkham Horror: The Card Game - Return to Dunwich Legacy (Exp.)
You thought the cases were closed, relegated t...
299 kr

Andra köpte även

Ticket To Ride Europe
Upplev glädjen i ett järnvägs&#...
345 kr
När då då?
Vad minns du mest och bäst av stort och s...
288 kr
Rubiks Race
Ett snabbhetsrace för två spelare so...
159 kr
Klask
Årets familjespel 2015
349 kr

Artiklar som du besökt

Game of Thrones: Westeros Intrigue
Hovliga intriger vid King's Landing i detta sn...
89 kr