Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Through the Ages: A New Story of Civilization

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-02-02
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I denna nyversion av Through the Ages är det spelarnas uppgift att bygga upp en varsin civilisation från grunden, genom antiken till nutid. Spelarna kan bygga byggnader, göra vetenskapliga och teknologiska framsteg, bygga historiska underverk, rekrytera historiska personer som ledare och inspiratörer för deras civilisationer, föra krig och mycket, mycket mer. Allt detta representeras av spelkort, som är den centrala delen i spelet. Varje tidsålder har sin egen korthög och det finns totalt 4st åldrar som ska spelas igenom innan en segrare kan koras. Till sitt förfogande har spelarna ett antal handlingspoäng (ju mer utvecklat statsskick desto fler handlingar) som de kan spendera på massor av olika saker, t.ex. för att skaffa sig fler av nyss nämnda kort. Spelarna bygger långsamt upp sin civilisation och avancerar genom tidsepoker, gör den mer kulturellt berikad och framgångsrik, försöker att hålla den växande populationen tillfreds och hanterar sin egen och andras växande militärmakt. Den spelare som sedan lyckats skrapa ihop flest poäng vinner Through the Ages.

Det här spelet är verkligen någonting att bita i och något alldeles, alldeles extra. Through the Ages är stort, tar lång tid att spela och innehåller oerhört många strategiska val och möjliga handlingar att genomföra. Och allt detta är enbart positivt för ett spel av denna kaliber! För det här är ett spel som erbjuder så oerhört mycket innehåll och som framkallar känslor som få spel kan göra.
Man riktigt sitter och längtar tills det är ens egen tur igen och man äntligen får genomföra de listiga planer man smidit. Som nämndes ovan så tar Through the Ages väldigt lång tid att spela igenom,
4-6 timmar får man räkna med (vi har testat på 3 spelare) de första gångerna och detta är någonting man bör vara medveten om. Inlärningströskeln är också väldigt hög, här finns många regler och små saker att hålla koll på, regelboken är endast skriven på engelska och innehåller oerhört mycket text så en del Youtube kommer nog krävas för att då grepp om allting. Det ska dock nämnas att regelboken är oerhört pedagogiskt upplagd med en välgjord steg-för-steg-genomgång av den första spelrundan och med många exempel. Men det krävs förberedelse innan man spelar sitt första spel och det är sannerligen inte ett spel för alla i och med den långa speltiden och alla de val man ställs inför. Men vågar man kliva över tröskeln och provspela så blir man sannerligen rikligt belönad då detta är ett helt fantastiskt spel som får en att vilja komma tillbaka för mer. Och mer. Och mer. Sina många regler till trots så är själva spelmekaniken faktiskt väldigt strömlinjeformad och spelet flyter på fint när samtliga spelare väl fått grepp om det. Känslan man får av att se sin civilisation växa och utvecklas är verkligen svårslagen. Spelplanens grafik är lite torr men spelkorten och komponenterna är väldigt vackra. Through the Ages är ett oerhört genomtänkt och innehållsrikt spel som är ett måste för strategen och speciellt för den som gillar civilisationsbyggarspel. Vet man vad man ger sig in på så har man här en blivande klassiker som förmodligen är det bästa du kan hitta i sin genre. En solklar 5a!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping