Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Star Wars: Rebellion

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-03-16
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I detta storslagna rymdäventyr för 2 spelare tar den ene spelaren rollen som det onda Imperiet, med målet att hitta Rebellernas gömda bas och förstöra denna. Den andre spelaren intar rollen som Rebellerna som försöker hålla sin bas gömd så länge det bara går och störta det tyranniska Imperiet för att åter bringa fred till galaxen. Spelet spelas i tre enkla faser i ett obestämt antal rundor. I den första fasen ska spelarna i hemlighet välja ut vilka uppdrag de ämnar utföra kommande runda samt vilka av deras ledare (klassiska karaktärer från filmerna, Chewbacca! Han Solo! Boba Fett!) som leder uppdragen i fråga. I den andra fasen turas spelarna sedan om att försöka utföra de valda uppdragen, strida och flytta sina enheter på spelplanen. Den tredje fasen består bl.a av att Imperiet får ledtrådar om vart Rebellernas bas är belägen, spelarna får nya marktrupper och rymdskepp samt drar nya uppdragskort. Om Imperiet lyckas lokalisera och förstöra Rebellernas bas har de vunnit, Rebellerna å sin sida vinner om de lyckas utföra sabotage mot Imperiet och skaffat sig tillräckligt med sympati i de olika planeterna i galaxen.

Det här är ett oerhört innehållsrikt tvåspelar-spel som faktiskt är betydligt enklare att lära sig an vad man först kan tro. Boxen innehåller många kort och oerthört många miniatyrer föreställande välkända skepp och soldater som Stormtroopers, AT-ATs, X-wings och även självaste Dödsstjärnan! Dessa miniatyrer ser oerhört bra ut och bidrar till den härligt tematiska känslan som genomsyrar hela spelet. För just känslan och spänningen är två av spelets stora styrkor, det erbjuder en härlig katt-och-råtta-lek som ger två helt olika upplevelser beroende på vilken sida man spelar, något som tillverkarna FFG ska har en stor eloge för att de lyckats med. Spelet dryper av Star Wars-känsla tack vare dessa fantastiska miniatyrer, de uppdrag man kan utföra, de välkända karaktärer som dyker upp och alla de planeter vi känner igen från filmerna.

Det är ett helt fantastiskt spel som tar sin lilla tid att spela igenom (mellan 3-5 timmar de första gångerna) och som har så mycket intressant innehåll och stora taktiska möjligheter oavsett vilken sida man spelar som att det bör ta en lång tid att bemästra. Striderna är enkla att genomföra, reglerna är tydligt skrivna och det medföljer en jättebra referensbok om man behöver slå upp någonting. Om man är 2 kompisar som gillar Star Wars så är detta ett helt givet köp. Gillar man tematiska strategispel är detta också en given hit, det är ett oerhört välgjort spel och ett klar 5a i kategorin tvåspelar-spel. Jämfört med andra spel för flera deltagare står det sig också oerhört väl.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping