Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Power Grid (Swe.)

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2014-10-24
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Power Grid spelar varje spelare rollen som ett elbolag som försöker försörja så många städer som möjligt med elektricitet. Spelarna kopplar ihop städer till ett eget elnätverk och vinnaren är den som i slutändan kan försörja flest städer i sitt nätverk med elektricitet, vilket görs genom att köpa kraftverk att producera elektriciteten med. Dessa kraftverk är i sin tur givetvis beroende av olika typer av bränsle för att överhuvudtaget fungera, något som deltagarna också måste ta med i beräkningarna då priset på dessa resurser hela tiden ändras. Spelet spelas i ett obestämt antal omgångar, där varje omgång innehåller fem olika faser. I dessa faser ska spelarna bl.a. köpa kraftverk, köpa resurser till sina kraftverk och bygga ut sina elnätverk.

Power Grid är genialt konstruerat på så vis att turordningen i spelet hela tiden skiftar. Detta öppnar för väldigt ovissa spelomgångar och gör att den spelare som ligger sist hela tiden får en chans att komma ikapp. Spelet innehåller en stor mängd strategi och räknande, vi pratar dock inte om några avancerade ekvationer a la NASA, utan mer upprepade små kalkyler av prisskillnader och balansen mellan inkomster och utgifter. Är man en person som tilltalas av dessa element i ett brädspel så har man i Power Grid ett helt suveränt spel som inte är alltför avancerat eller svårt att lära sig. Spelet är dessutom väldigt snyggt designat med en färgglad och tjusig, dubbelsidig, spelplan.

Spelet är klart spelbart på endast två personer, väldigt roligt till och med, men som i så många andra spel så blir upplevelsen desto bättre, mer varierande och utgången än mer oförutsägbar om man kan addera åtminstone en spelare till, till spelsällskapet.

Power Grid är ett suveränt strategispel och sällan har väl monoton tysk industritechno passat bättre som bakgrundsmusik till ett brädspel!
2014-09-12
Recensent: Spelglädje
Vi har recenserat Power Grid på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
Logga in för att lämna en kommentar.Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping