Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Pandemic (Swe)

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-06-12
Recensent: gassa
Spelet är roligt!

Tyvärr kan jag dock inte rekommendera just denna versionen eftersom korten är av väldigt dålig kvalité. De flikar väldigt lätt upp sig - som en billig femkronorskortlek där korten delar på sig när man blandar. Hände redan efter ett par spelomgångar hos oss, och nu är det ett tiotal kort som är dåliga.
2015-06-30
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Pandemia är ett samarbetsspel där man tillsammans, mot själva spelet, ska utrota fyra olika pandemier som i rask takt sprider sig över världen. Spelarna antingen väljer eller drar slumpvis en av spelets olika karaktärer/roller, där varje karaktär har sin egen specialegenskap som kan bli väldigt viktig i spelet. Överlag är rollerna välbalanserade och erbjuder helt olika möjligheter för spelarna. Sedan gäller det att planera och koordinera sina drag så smart och effektivt som möjligt för att försöka upptäcka botemedel till de olika smittorna. Botemedel upptäcks genom att samla kort i likadana färger, som man sedan lämnar i en stad med en forskningsstation. Varje stad i spelet har ett eget kort och dessa kan också fungera som transportmedel till nya städer, så det gäller för spelarna att hushålla med korten så att det är möjligt att bota smittorna i slutändan. Får spelarna slut på kort så är också spelet slut och alla har förlorat. Korthögen innehåller dock luriga epidemikort, som snabbar på smittspridningsprocessen och som verkligen kan ställa till det. Tur då att det i spelet också finns ett antal specialkort som kan ge än mer hjälp i jakten på botemedlen. Det sista som görs varje runda är att dra ett antal kort som sprider smittan ytterligare och potentiellt också kan orsaka ett utbrott, något som innebär att smittan sprids vidare till närliggande städer. Det kan också innebära att spelarna förlorar, om alltför många utbrott sker. I Pandemia vinner och förlorar spelarna tillsammans och det gäller att samarbeta om man ska ha någon chans att rå på spelets fyra smittor.

Det här är ett väldigt roligt och enkelt samarbetsspel som bör passa många olika sällskap. Det är lätt att ta till sig och lätt att förstå. Möjligheten att variera svårighetsgraden finns också, vilket alltid är ett plus. Dock kan det efter ett tag kännas aningen fattigt och repetitivt, men det finns det som tur är expansioner som råder bot på! En som definitivt rekommenderas, då den lägger till en hel del viktiga delar och komponenter till spelet, är Pandemic: On the brink. Den möjliggör en femte spelare, lägger till nya (och bra!) roller, nya spellägen (bl.a. ett där en av spelarna antar rollen som bio-terrorist!), ökar svårighetsgraden och dessutom får man fina plastburkar att förvara smittokuberna i. Med den expansionen i sin ägo har man ett spel som håller väldigt, väldigt länge. Men även i sitt originalutförande är Pandemia ett bra spel som bör tilltala både nybörjare och mer erfarna spelare.
2015-02-14
Recensent: Jannekvack
Spelet är otroligt kul att spela. Men köp den engelska versionen istället. Texten på de svensk/finska korten är mer eller mindre oläsliga på grund av att teckenstorleken är extremt liten på dem. Detta för att båda språken ska få plats på samma yta som på den engelska versionen.
Logga in för att lämna en kommentar.Flera populära strategispel!

Arkham Horror 446:-  
Stone Age (Eng.) 389:-  
Power Grid (Swe.) 269:-  
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping