Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Mansions of Madness

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-02-24
Recensent: Spelglädje
Vi har recenserat Mansions of madness på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
2015-06-30
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Mansions of madness ska spelarna tillsammans, i rollerna som utredare, hjälpas åt att utforska gamla herrgårdar, lösa dess mysterier och utplåna den ondska som lurar därinne. Ja, alla utom en spelare då förstås, då denne antar rollen som The Keeper, vilken är själva ondskan som finns inuti herrgården. Den spelare som väljer att vara The Keeper ska således försöka sätta käppar i hjulen för övriga spelare genom att spela ut diverse hemskheter mot dem, såsom monster, zombies, galenskap, fysisk skada och annat trevligt. Denne spelare agerar också spelledare och är vid spelets början den ende som har en aning om vad spelet faktiskt går ut på och hur man vinner densamma. Med i spelet medföljer fem olika scenarier, alla med tre olika varianter (twistar på storyn samt olika slut), vilket gör dem klart återspelbara. Innan spelet kan börja ska Keepern göra vissa val inom det scenario spelarna tillsammans valt och placera ut ledtrådar och annat matnyttigt på spelplanen (som utredarna redan har byggt upp). Det är alltså Keepern som får välja hur spelet ska sluta och vad hen, respektive övriga spelare, behöver göra för att vinna. Hen fungerar också som spelets historieberättare som läser upp kort, ledtrådar och sköter striderna, för att nämna några exempel.
I slutet av sin runda ska Keepern också placera ut en tidsmarkör på spelets story-kort, vilket symboliserar att tiden helt enkelt går framåt. Det här gör att utredarna inte har obegränsat med tid på sig att avslöja husets mysterier och Keeperns ondskefulla planer, något som får dem att hela tiden känna undergången närma sig och således måste vara lite effektiva i sitt utforskande. Den sida som lyckas klara sitt uppdrag först är den som vinner Mansions of madness.

Det ska sägas direkt, detta spel är inte för alla. Det kommer av många att upplevas som ett väldigt tungt spel med extremt många kort och komponenter. Uppställningen av spelet kan ta sin tid (speciellt första gången), regelboken är tjock, på engelska och innehåller en del små undantag och annat som ska kommas ihåg. Men, om man vågar ta sig förbi denna relativt höga brädspelströskel och ge spelet en chans så kommer man att bli rikligt belönad, för i Mansions of madness väntar en fantastisk belöning för den som vågar försöka. Det här är ett storydrivet, välskrivet och underbart spel som har förmågan att suga in spelarna i dess historier. Att som utredare försöka kämpa mot Keeperns aldrig sinande hord av elakheter är en fantastisk upplevelse och något att prata länge om efteråt. Och att som Keeper få bevittna de stackars utredarnas fysiska och mentala förfall är precis lika underbart det. I spelet finns också faktiska pussel som spelarna ska lösa, för att upptäcka nya rum och liknande. Keepern sätter då upp det angivna pusslet och spelarna får sedan ett antal rundor på sig att lösa detta. Detta är ytterligare en krydda i en redan stark gryta, som också förhöjer upplevelsen än mer.

Återigen, om du förknippar ordet brädspel med Monopol och Risk så kommer du förmodligen att kallsvettas när du öppnar lådan för första gången, men erfarna bräd- och rollspelare kommer nog att kunna ta till sig spelet utan större problem, för så avancerat är det faktiskt inte när man väl satt sig in i mekaniken och reglerna. Striderna är väldigt enkelt utformade och man lär sig snabbt vad de olika symbolerna och korten betyder. Dock innehåller spelet väldigt många kort och jag kan tycka att tillverkarna kunde ha bemödat sig med att märka korten med ord på baksidan, för att förenkla för spelarna. Spelet innehåller också väldigt många fina monsterminiatyrer och flera andra små detaljer som tillsammans gör Mansions of madness till en väldigt stark upplevelse, till något att uppleva om och om igen. Att det dessutom finns flera expansioner med nya scenarier förlänger spelets livslängd ännu mer.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping