Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Kingdom Builder

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-02-24
Recensent: JGJJ
Älskar detta spelet, då det blir olika varje gång och på så vis kan man spela det länge utan att tröttna.
Dock är jag noga med att välja ut uppdrag och brickor som är enklare att förstå när jag lär ut. Och då kan vi köra "samma" spel några rundor för att nya spelare ska förstå hur spelet i sig fungerar. Sen kan man variera sig med att lägga till nya uppdrag eller nya brickor som ger nya fördelar.

Spelet är väldigt enkelt i sig. Man har små hus (tänk settlers), och grundregeln är att du ska ställa u tre på din runda. Varje runda börjar med att du drar ett kort med en terräng symbol (skog, öken, äng, gräs) och du får då sätta ut tre hus på den typen av terräng. Huvudregeln är att du alltid måste placera husen bredvid ett av dina redan utplacerade hus om du kan.

Vad som ger poäng varierar varje gång, men när jag lär nya brukar jag ta de som är mest logiska/enklar. Så som: poäng för hus bredvid vatten/berg och största sammanhängande husgrupp.

Det finns också extra brickor man kan få som gör att man får göra extra saker per runda, utöver de tre hus man placerar ut. Även här så väljer jag tre "lätta" när jag lär ut. Så som, att man får sätta ut en extra på öken/gräs, en extra längst kanten på spelplanen och att man kan sätta ut en extra någonstans där man redan har tre i rad.

Man har ca 40 hus att placera ut, när någon gjort det, så börjar man avsluta spelet.
Sen räknar man poäng. Då är det utifrån de tre kort som man valt ska ge poäng just denna rundan.
Så det blir olika varje gång. Vissa kort är lätta att kombinera vissa andra är mer utmanande.

Men roligt spel och lätt att lära om man som sagt har någon som kan det och väljer ut de enklare korten och kör dem någon runda. Det går snabbt att spela en runda, så man kan faktiskt spela ett par rundor utan att det tar för mycket tid.
Lycka till.
2016-01-22
Recensent: robaanrobio
Jag har spelat detta med tre olika gäng, varje gång det tog en stund innan alla egentligen fattade reglerna (kan vara så att jag är kass på att förklara också). Egentligen ganska simpla regler och lätta att komma ihåg när man väl lärt sig dem.
Det som är roligt med detta spel är att i varje omgång så har man olika målsättningar och dessutom går kartorna att variera. Men annars tycker jag att detta spel är ganska tråkigt, man har inte särskilt stor kontroll över vad man kan göra, kortet man drar på sin runda har redan bestämt vad man kan göra och allt du kan hoppas på är att du inte har tillräckligt med rutor att sätta ut dina "hus" där du redan är, så du kan börja på nytt någon annanstans. När ens motspelare spelar behöver man ens inte sitta vid bordet, för vad de gör har ingen betydelse för dig (om de inte råkar hamna i vägen).
Först spela jag äger där jag faktiskt övervägt att sälja det, men jag sparar det för jag vill prova att spela det tillsammans med barn, tror att de nog har roligare (så fort de fattat reglerna dvs).
2014-02-03
Recensent: Henke72
Riktigt bra spel, trots dem ganska enkla reglerna känns det som det finns en möjlighet att verkligen påverka utgången. Men jag vet inte om jag håller med om 8 år gränsen. Det blev en hel del förklarande och läsande. kanske något år till?
2013-11-10
Recensent: cosmosanna
Lite för enkelt för min smak men trevligt och fungerar som omväxling. Föredrar dock när man får styra spelet och bestämma lite mer själv.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping