Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Eclipse

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2015-09-16
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I science fiction-liret Eclipse kämpar spelarna om inflytande och herravälde i en avlägsen galax. Spelarna måste samla resurser, utforska galaxen, forska fram ny teknologi och bygga upp sin arme för att nå framgång i spelet. Allt detta kan ge segerpoäng och det är den spelare som lyckats skrapa ihop flest poäng efter nio spelade rundor som tillslut står som vinnare.
I spelet finns sex olika handlingar tillgängliga att välja mellan i varje spelvarv, t.ex. att utforska galaxen, forska, uppgradera sina rymdskepp eller flytta desamma. Spelarna har ett antal inflytande-diskar (ser ut som små puckar) som de flyttar till respektive ruta för den handling de vill utföra (man får endast utföra en handling i taget, sedan är det nästa spelares tur). Då man flyttar sin disk så dyker en siffra upp i rutan under den, detta värde blir högre för varje disk man flyttar och det här representerar den totala kostnaden för ens utförda handlingar under aktuellt spelvarv. Man kan alltså inte utföra hur många handlingar som helst under sin tur, utan måste också se till att ha råd med det man faktiskt gör i slutet på varje spelvarv. Det här resulterar givetvis i att man hela tiden ställs inför en massa tuffa beslut och val, vad ska man lägga sina resurser på? Ett inslag som återfinns i många av de bästa strategispelen.

Ett parti Eclipse är en fröjd för den strategiskt lagde. Det här är nämligen ett helt fantastiskt strategispel och ett fantastiskt spel överhuvudtaget. Spelet innehåller ett relativt tjockt regelhäfte (dock ett väldigt välskrivet och pedagogiskt sådant), massor av skepp, tärningar och brickor. Det är absolut inget lättillgängligt spel och det krävs att man spelar en stund innan allting sitter. Men när man väl passerat den tröskeln så är detta ett otroligt roligt spel med ett högt återspelsvärde, bl.a. tack vare de hexagonformade brickor som bildar spelets modulära spelplan, vilka gör att spelplanen ser olika ut varje gång man spelar. Erfarna datorspelare kommer direkt att kunna känna igen konceptet och likheterna med spel som t.ex. Starcraft och det finns flera olika vägar att samla poäng på, vilket möjliggör flera olika strategier och spelstilar för att slutligen kamma hem segern. På plussidan finns också att spelet har jättebra och enkla referenskort som sammanfattar allt man behöver veta, samt ett brett urval av raser att spela som (både mänskliga och utomjordiska), vilket ytterligare förhöjer omspelsvärdet och de strategiska valen. Det är spelbart för endast två spelare men fantastiskt kul redan med tre spelare, då dessutom med lagom lång speltid. Ska man hitta någonting som kunde vara bättre så är det i så fall att de pappersark som tillhör varje ras samt den stora huvudbrickan som rymmer allt från tillgängliga teknologier till rondmarkören kunde ha varit lite mer robusta, i nuvarande utformning kommer de nog att slitas tämligen fort. Det här är dock småsaker i sammanhanget, för Eclipse är en riktig tungviktare till brädspel och ett otroligt bra sådant, som verkligen förtjänar de fina omdömen det fått i recensioner och på internet.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping