Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Dead of Winter: The Long Night

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-02-09
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Dead of Winter: The Long Night är en fristående expansion till det populära Dead of Winter (för mer utförlig information om Dead of Winter, samt en recension, så hänvisar vi till dess egna produktsida). Med fristående menas att det både kan adderas till grundspelet samt spelas helt på egen hand, som ett eget spel. Det innehåller tre nya moduler som alla kan läggas till i grundspelet både enskilt eller alla tillsammans. De nyheter som modulerna presenterar är 1) att man nu kan bygga ut och förstärka kolonin med diverse uppgraderingar som ger fördelar och positiva effekter, 2) banditer som gör livet surt för de stackars överlevarna genom att stjäla förnödenheter och ställa till med annat otyg och slutligen 3) Raxxon, en forskningsstation som innehåller några minst sagt tveksamma experiment som kan ställa till det rejält för de stackars spelarna. I kartongen finns också nya scenarier, Crossroads-kort, karaktärer, zombies (såklart!) och massor av nya kort med föremål, förnödenheter och annat kul. Sammantaget så finns här gott om nytt innehåll som gör att spelet känns gediget och inte bara som ett tamt försök att tjäna mer pengar på namnet.
Plus också för att tillverkarna har inkluderat uppfräschade versioner av spelbrädena, som både gör de snyggare samt de olika platsernas spelbräden nu tillverkats i ett bättre och hårdare material.

Det är både svårt och enkelt att betygsätta Dead of Winter: The Long Night. Eftersom det bygger vidare på ett redan fantastisk spel och innehåller många nya och bra idéer som definitivt adderar en hel del extra krydda till grundspelet, samtidigt som det går utmärkt att spela helt på egen hand, så är redan grunden för ett riktigt bra spel lagd. Dock undrar jag varför man skulle vilja spela endast detta om man redan har och gillar grundspelet, för mig känns det givet att slå ihop de två till en riktig mastodontupplevelse med massor av valmöjligheter och ett enormt utbud av karaktärer och kort. Och generellt så tycker jag att det ska mycket till för att en expansion ska få högsta betyg, då de ofta inte tillför så mycket som deras pris rättfärdigar. Men i det här fallet är det ju faktiskt ett helt eget spel, även om jag inte riktigt vill betrakta det så. Dead of Winter: The Long Night är för mig en expansion, men en riktigt, riktigt bra sådan som adderar saker som jag nu absolut inte vill vara utan. Det är precis lika snyggt och stämningsfullt som sin föregångare och att man tagit sig tid att fräscha upp de redan snygga spelplanerna är ett mycket uppskattat inslag. Även svårighetsgraden kan justeras rätt rejält beroende på vilka moduler man väljer att spela med, ytterligare en aspekt som kommer att förlänga livslängden, på båda spelen.
Det kan inte bli annat än högsta betyg för ett spel som innehåller allt som gjorde Dead of Winter så bra och mycket mer därtill. Det här är ett givet köp om du gillar grundspelet och vill göra det än mer innehållsrikt, spännande, oförutsägbart samt oändligt variationsrikt.
2016-10-11
Recensent: Spelglädjeblogg
Vi har recenserat Dead of winter: The long night på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping