Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

CITADELS Including Dark City Expansion

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2014-11-28
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Citadels är ett kortspel som kan spelas av så många som 8 spelare (med expansionen som medföljer, grundspelet kan spelas av 2-7 spelare). En bra beskrivning av Citadels (för den som är lite bevandrad i sällskapsspelsvärlden) är att det är en trevlig kombination av 7 Wonders och Love Letter, då det innehåller element som känns igen från de båda spelen. Spelet går ut på att bygga upp sin stad och se till att den är värd mer än de andra spelarnas städer. För att bygga upp staden spelar man ut kort med byggnader på och betalar byggnadens värde i guld. När en spelare byggt sin åttonde byggnad så stoppas spelet efter pågående runda och poängräkningen kan börja. Flest poäng vinner spelet.

Själva stadsbyggandet i Citadels känns faktiskt lite sekundärt, det absolut roligaste med spelet är att det finns 8 olika karaktärer för spelarna att välja mellan, alla med sina olika specialförmågor som spelarna kan dra nytta av. Inför varje runda väljer spelarna i hemlighet ut vilken karaktär man vill spela som under kommande runda, man spelar alltså inte med samma karaktär spelet igenom. Varje karaktärskort har ett nummer tryckt på kortet och spelarna får göra sina drag i stigande nummerordning, ens turordning är alltså beroende på vilken karaktär man valt. Detta innebär att turordningen hela tiden skiftar, vilket är en viktig del av Citadels fina spelmekanik. Ovan nämndes att de olika karaktärerna har olika specialegenskaper och är dessa är väldigt olika, vilket öppnar för flera olika spelstilar och strategier, något som bör tilltala de flesta spelare. Det är t.ex. en väldigt trevlig känsla att lyckas stjäla en annan spelares guld eller att lyckas få någon att stå över sin tur helt.

I Citadels får man ett lättlärt och relativt snabbspelat kortspel som passar för såväl mindre som större spelsällskap. Bra regelanpassningar gör att det är roligt att spela både på fler och färre spelare. Expansionen som medföljer innehåller dessutom fler byggnader och framförallt fler karaktärer, något som ytterligare förlänger spelets livslängd.
Gillar man rävspel, bluffande och har ett högkvalitativt pokerface så är Citadels definitivt att rekommendera!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping