Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Blood Rage

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-02-02
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Ragnarök är här och världens undergång närmar sig med stormsteg. Nu gäller det för spelarna att samla så mycket poäng som möjligt och därmed bli den mest ärofyllda vikingaklanen som får en plats vid Odens sida i Valhalla. I Blood Rage styr spelarna en varsin vikingaklan och dess trupper, bestående av en ledare, flera krigare och ett skepp. Spelet spelas i tre rundor, s.k. åldrar och den som har mest poäng efter dessa tre åldrar har således vunnit Blood Rage. I början av varje ålder ska spelarna anskaffa sig spelkort som kan spelas ut t.ex. som uppdrag som ska klaras av, uppgraderingar av ens klans färdigheter, för att rekrytera monster som kommer att kämpa vid ens sida eller för att skaffa sig fördelar i strid. Spelarna får en varsin korthög och väljer sedan ett kort var, skickar sin korthög vidare och får en ny korthög att dra ifrån (precis som i 7 Wonders).
När detta är avklarat turas spelarna om att utföra handlingar, en i taget, tills dess att alla är nöjda eller inte kan utföra fler. Handlingar som kan utföras är t.ex. att uppgradera sin klan, att invadera områden på spelplanen eller att försöka plundra ett område i syfte att komma åt dess belöning.

Blood Rage blandar på ett underbart sätt poängsamlande med direkt konflikt spelarna emellan på ett sätt som vi sällan ser. Spelet handlar väldigt mycket om strid men det är långt ifrån den enda taktiska aspekten som finns här, det finns flera vägar till seger i detta spel, t.ex. kan man faktiskt få fler poäng för att dö en ärofylld död i strid, än för att faktiskt vinna den, om man spelat sina kort rätt. Vidare är det ett oerhört snyggt spel med fantastiskt detaljerade och välgjorda miniatyrer, en snygg spelplan och tjusig art-work överlag på kort och regelbok. Det går snabbt att lära sig och tar heller inte särskilt lång tid att spela, vilket helt klart är en styrka då det erbjuder mycket innehåll utan att speltiden blir lidande. Blood Rage är ett riktigt, riktigt bra spel som bör tilltala både spelare som gillar poängsamlande såväl som konflikspel, det är lättillgängligt samtidigt som det erbjuder oerhört mycket underhållning och strategiska möjligheter. En stark 4a!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping