Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Sheriff of Nottingham

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2015-11-03
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Sheriff of Nottingham ska spelarna anta rollerna som hederliga (nåja) köpmän som desperat vill bli insläppta i Nottingham för att få sälja sina varor på stadens marknad. I deras väg står dock den elake sheriffen, som vaktar stadsporten på jakt efter lurendrejare och smuggelgods. Spelarna turas om att axla sheriffrollen varje spelvarv och det är då övriga spelares uppgift att försöka få just sina varor genom porten, förbi den nuvarande sheriffen. Spelet är indelat i fem enkla steg som utförs varje spelvarv (såsom t.ex. att fylla på förrådet av varor, deklarera dessa vid stadsporten m.m) och spelarna har en varsin liten varusäck som ska fyllas med de varor man vill få in i staden just detta spelvarv. Varorna representeras av kort och det finns både lagliga (t.ex. ost och bröd) och olagliga varor (t.ex. mjöd och vapen). När spelarna har fyllt på sitt förråd av varor (dvs. dragit nya kort) och fyllt sin varusäck är det dags att bege sig till Nottinghams stadsport för att deklarera sina varor, enligt några enkla regler. Och det är nu det roliga börjar, för det är nämligen tillåtet att bluffa, ljuga, muta och anklaga precis hur mycket man vill! Spelarna får göra nästan allt i sin makt för att försöka övertyga sheriffen om att just dem har enbart rent mjöl i påsen, samtidigt som man gärna får anklaga övriga spelare lite extra. När sheriffen lyssnat klart på köpmännens lögner och struntprat, samt värderat de eventuella mutor som erbjuds, är det dags att bestämma vilka spelares varusäckar som ska inspekteras innan de kommer in genom stadsporten.
Om sheriffspelaren bestämmer sig för att släppa förbi en spelare utan inspektion så ger hen helt enkelt tillbaka varusäcken till spelaren och denne kan nu passera. Om det dock blir en inspektion så får sheriffspelaren öppna säcken och stämmer innehållet 100% överens med det som spelaren deklarerade så tvingas sheriffen betala skadestånd till den spelaren. Men om säcken innehåller något annat än exakt det som deklarerades (och tro mig, det gör den ofta) så får den skyldige spelaren betala böter till sheriffen. Hen får dessutom de felaktigt deklarerade varorna beslagtagna av sheriffen. När inspektionsfasen sedan är över så ska spelarna tömma säckarna och lägga varorna i sitt marknadsstånd och det kommer nu bli smärtsamt tydligt för sheriffen om någon lyckades lura hen och smuggla in ett armborst eller två. Sheriffpjäsen skickas sedan medsols till näste spelare och man spelar tills alla spelare fått vara sheriff 2 gånger (3 gånger med enbart 3 spelare).
Den spelare som då har det mest värdefulla marknadsståndet vinner spelet!

Det här är ett väldigt roligt och underhållande spel som bör passa de flesta sällskap, barn som vuxna. Reglerna är på engelska men mycket enkla att förstå och det finns också mycket utrymme för att ta fram egna husregler om man så vill. Spelet passar såväl som partyspel som huvudattraktion under en spelkväll, men det ska dock sägas; Sheriff of Nottingham är ett av de spelen som blir så bra som spelsällskapet gör det. Om man spelar med ett humoristiskt gäng som gärna bjuder på sig själva och har en riklig fantasi så har det potentialen att vara en 5a på betygsskalan. Spelar man det istället med ett sällskap som inte gärna bluffar, bjuder på sig själva och skojar till det så kommer det istället att falla ganska platt, då hela poängen med spelet är att bluffa och prata strunt. Ju mer, desto roligare.
Det bör dock passa de allra flesta och spelets art-work är också väldigt humoristisk och lättsam.
Om du gillar sällskapsspel med ingredienserna bluff, vilseledning, humor och gärna lite skådespeleri, ja då är Sheriff of Nottingham garanterat spelet för dig!
2015-04-26
Recensent: Spelglädje
Vi har recenserat Sheriff of Nottingham på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
2015-03-14
Recensent: Jannekvack
Ett mycket underhållande spel för hela familjen. Åldersgränsen är högt satt. Thim (10år) växlade perfekt mellan att ljuga och tala sanning så att han tog hem hela spelet hos oss.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping