Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

7 Wonders: Duel

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2016-11-30
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Alla som någon gång spelat klassikern 7 Wonders kommer att känna igen sig i denna pärla, som är en tvåspelarvariant av originalspelet. Precis som i 7 Wonders ska man här bygga upp sin stad, bygga historiska underverk och skaffa sig en stark arme med hjälp av kort i tre olika tidsåldrar (representerat av tre separata korthögar). Varje kort representerar en byggnad som stärker spelarnas stad inom olika områden (handel, militär, vetenskap osv.). Istället för att som i
7 Wonders skicka runt en korthög så bygger man här upp kortpyramider i olika former med öppna och dolda kort om vartannat och turas sedan om att välja kort tills korthögarna tar slut. Den spelare som samlat ihop flest poäng efter tre spelrundor vinner.

Det här är en riktig fullträff för två spelare! Det är lättillgängligt samtidigt som det erbjuder stora strategiska möjligheter. Dem som tidigare spelat 7 Wonders kommer direkt att känna igen sig här då upplägget och mekaniken är snarlik men finurligt anpassad för två spelare. Jag tycker faktiskt att
7 Wonders Duel triumferar över sin föregångare (även om det är svårt att jämföra spel för endast 2 spelare med ett spel för upp till 8 stycken) främst eftersom det känns mer spännande. Detta tack vare att spelet faktiskt kan avslutas i förtid, då man nämligen vinner omedelbart om man lyckas skaffa sig en tillräckligt stark militärmakt eller göra tillräckligt stora vetenskapliga framsteg.
Det här ger spelet en helt annan nerv än originalspelet och dessutom fler strategiska val att fundera över. 7 Wonders Duel är ett suveränt spel för 2 spelare som är lätt att lära sig, inte tar mycket plats i hyllan och som tar lagom lång tid att spela. Helt enkelt ett måste för den lilla spelgruppen!
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping