Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Takenoko (Swe.)

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2017-02-24
Recensent: JGJJ
Ett lättsamt och roligt spel. Väldigt söta detaljer.
Spelet vinns när någon har klarat X-.antal uppdrag, vilket är olika beroende på antalet spelare.
Det är enkla regler och det är tydligt, man kan bara göra 2-3 saker på sin tur, vad man kan göra styrs till viss del av en vädertärning om man slår i början av sin runda.
Det finns tre olika typer av uppdrag man kan satsa på men man kan max ha 5 ouppklarade uppdrag på sin hand samtidigt.
Spelet är ganska snabbspelat och det är väldigt vackert och som sagt söta detaljer.
2016-03-29
Recensent: Spelglädje
Vi har recenserat Takenoko på spelbloggen Spelglädje som ni hittar på http://spelgladje.wordpress.com/

Väl mött!
2015-12-15
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Kejsaren av Japan har fått en jättepanda i present av Kinas dito, som en symbol för freden dem emellan. Spelarnas uppgift i Takenoko är att sköta om kejsarens trädgård och se till att bambun växer som aldrig förr, så att den glupske pandan trivs och mår bra. Låter det roligt? Det är fantastiskt roligt! Under sin tur har spelarna ett antal handlingar att välja på och spelarna får genomföra två stycken på sin tur, dock inte två identiska handlingar. Denna regel kan dock kringgås eftersom spelarna i början på sin tur slår en tärning som anger vad för väder som just nu råder, vilket ger spelaren fördelar av olika slag. Handlingarna som kan genomföras består av saker som t.ex. att flytta trädgårdsmästaren på spelplanen, (som då odlar mer bambu), flytta pandan (som då äter upp bambun) och utöka trädgården med nya spelbrickor (som avbildar jordlotter). På sin hand har spelarna kort som anger olika mål som spelarna ska utföra för att få poäng, samt den poängsumma varje mål är värt. När en spelare klarar t.ex. sitt åttonde mål (antalet mål varierar beroende på antalet speldeltagare, färre deltagare=fler mål) så får de andra spelarna göra en varsin tur till, sen är det dags för poängräkning. Spelarna räknar nu den totala poängen på sina avklarade målkort och spelaren med mest poäng är den som vinner Takenoko!

Takenoko är ett urcharmigt spel som man måste ha ett hjärta av sten för att inte uppskatta.
Spelet är oerhört vackert och färgglatt, enkelt att lära sig (ännu enklare med den svenska utgåvan) då regelboken är enkel, tydlig och väldigt fint illustrerad. Den är desstutom roligt skriven, lite som en serietidning, vilket aldrig kan vara fel. Varje spelare har dessutom ett referensblad som påminner om vad varje tärningssymbol betyder och vilka handlingar som finns att utföra, något som alltid uppskattas. De miniatyrer som medföljer i spelet (pandan och trädgårdsmästaren) är färdigmålade och jättefina och tillför ytterligare charm till ett redan glatt och gulligt spel. Takenoko fungerar alldeles utmärkt på endast två spelare och det är ett spel som bör uppskattas av hela familjen, av barn såväl som vuxna.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping