Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Scotland Yard

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2014-12-03
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
I Scotland Yard tar sig en spelare an rollen som Mister X, spelets skurk, vars uppdrag är att fly från detektiverna. De övriga spelarna spelar tillsammans rollerna som detektiverna och deras uppdrag är således att fånga Mister X, vilket görs genom att hamna på samma plats som honom. Detta är dock lättare sagt än gjort då Mister X spelpjäs inte syns på spelplanen. Mister X avslöjar endast sin position under vissa drag, i bestämda intervaller. Så det gäller för detektiverna att försöka lista ut vart Mister X är på väg härnäst och att samarbeta för att genskjuta honom innan han spårlöst försvinner. Förflyttningarna på spelplanen görs via biljetter till tre olika färdmedel; tunnelbana, taxi och buss. Det är endast denna ledtråd som detektiverna får, då Mister X alltid måste visa vilket färdmedel som används i varje drag.
På detta sätt försöker detektiverna att följa hans spår för att slutligen kunna fånga honom och vinna spelet. De har dock bara ett begränsat antal drag på sig att göra detta och om Mister X lyckas hålla sig undan under alla dessa drag så är det han som i slutändan står som vinnare.

Scotland Yard är en riktig klassiker som står sig väl än idag. Det är enkelt att lära sig, snabbspelat och erbjuder samarbete och taktik på en nivå som kan tilltala både barn och vuxna. Att Mister X är osynlig under större delen av spelet är en väldigt rolig detalj som dock inte gör spelet så svårt som det kan låta. Att spela som Mister X och försöka undkomma ett gäng detektiver kan bli riktigt svårt, till sin hjälp har man som tur är ett par äss i rockärmen, i form av t.ex. specialbiljetter och annat roligt.

Denna nyutgåva möjliggör också spel för endast 2 deltagare (i originalutgåvan var det minimum 3 spelare) vilket gör det än mer lättillgängligt. Scotland Yard är ett lättsamt spel som är kul för barn såväl som för vuxna och som bör passa de flesta sällskap mycket väl.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping