Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

Pentago 10 års jubileumsutgåva

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2015-11-16
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
Pentago är det klassiska spelet Fem i rad, med en väldigt smart twist. Spelplanen består av fyra små kvadrater som innehåller små hål (3x3 st i varje kvadrat). Spelarna ska placera ut kulor i sin respektive färg med målet att vara den som först får 5 i rad. Twisten i Pentago är att efter varje lagd kula så ska ett av de fyra segmenten på spelplanen roteras 90 grader! Det här gör att spelplanen ständigt är i förändring och man blir snabbt varse att man här måste tänka efter både en och fyra gånger extra för att hitta en vinnande strategi.

Det här är ett genialiskt strategispel som är otroligt enkelt att lära sig; placera ut en kula och vrid spelplanen - klart! Dock är det väldigt svårt att bemästra och hjärnan slår lätt knut på sig självt när den desperat försöker hänga med i spelplanens ständiga förändringar.
Det fina med Pentago är att det kan vara både ett väldigt strategiskt och ett väldigt enkelt spel. Det är oerhört snabbspelat om man så vill och man kan också med lätthet hamna i långa tankedueller med sin motspelare. Det är dessutom väldigt enkelt och behändigt att bära med sig, t.ex. på resan. Pentago är en taktisk fullträff som speciellt fans av t.ex. Luffarschack, Othello och Schack borde vara extra intresserade av.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping